20.04.2024 13:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Родина Льовочкіних тепер зароблятиме мільйони на вивозі сміття у Києві

 

 

Люди, пов’язані з родиною глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна, з 12 липня 2013 року отримали контроль над комунальним підприємством «Київспецтранс», що займається вивозом і захороненням твердих побутових відходів у столиці. Про це пише Максим Опанасенко в «Свідомо».

Керівним органом «Київспецтрансу» є Наглядова рада. Її склад поступово змінювався з грудня 2010 року. І у липні 2013-го він сформувався так, що чотири з п’яти членів ради, включаючи голову, тепер тісно пов’язані з сестрою Сергія Льовочкіна, нардепом від партії регіонів Юлією Льовочкіною.

Екс-голову Наглядової ради Сергія Скобельського змінив на цій посаді Арсеній Новіков – колишній чоловік Льовочкіної. Згідно з даними SMIDA, Новіков проходить як представник ТОВ «Спецкомунтранс», яке володіє 0,065% комунального підприємства.

Ще одним членом ради став колега Новікова по «Спецкомунтрансу», точніше, директор цієї фірми, Василь Гарчук.

Решта троє членів ради – представники ТОВ «Геотрон». Це – Борис Тур, який до кінця березня 2012-го значився головою Наглядової ради ПАТ «Миколаївський комбінат хлібопродуктів». Раніше цю посаду обіймала Льовочкіна.

Окрім них – Олег Шевченко, який колись разом із Новіковим працював у «Нафтогазі Україна» та Петро Андрущенко.

Головою правління «Київспецтрансу» (не плутати з головою Наглядової ради) обрано Михайла Аралова, який раніше працював у ТОВ «Авекс Пром». За даними видання, останньою володіє Петро Андрущенко.

А от представників Київради в Наглядовій раді підприємства, котре формально належить місту, немає.

Нагадаємо, 51% акцій «Київспецтрансу» належать Київській міській раді, 46% – ТОВ «Геотрон».

За даними SMIDA, за 2012 рік дохід «Київспецтрансу» становив 68,08 млн грн., за 2011 рік – 56,49 млн грн.

За інформацією Святошинської райдержадміністрації, у 2012-му 1 кубометр вивезеного «Київспецтрансом» сміття коштував 21-90 гривень. Окрім Святошинського, підприємство самостійно обслуговує ще два райони — Оболонський та Подільський. Основною ж діяльністю комунальників є прийняття відходів від інших фірм-збирачів, котре вони вивозять на полігон у Підгірцях, що у їхній власності.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 24-07-2013 10:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100