23.04.2024 22:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Чоловіка засудили за те, що ходив по Майдану з іконою і закликав людей до молитви. 2 фото. Відео

 

 

Те,  що відбулося 27 липня 2013 року, шокувало навіть тих, кого вже, здається, нічим в цій країні не здивуєш. В день  приїзду «великого мученика» Київської Русі пана Путіна,  на Майдані, вже вкотре, зібралися прихильники «врадіївської ходи». Близько 11:00 на них  налетіли міліціянти і за вказівкою головного командира підрозділу МВС схопили шістьох людей, які, на їх погляд, найбільше підбурюють народ на повстання проти режиму Януковича  та відвезли до суду.

Що стало  цікавим, схопили саме тих, хто стояв із державними прапорами і чоловіка який тримав в руках ікону Божої Матері.

Всіх без виключення затриманих  повезли в суботній день до Шевченківського райсуду.

Приїхали на порятунок до активістів журналісти з «5 телеканалу» та ТВ «Прихована правда» решта телеканалів віддала перевагу  знімати з різних ракурсів святкування «1025- Київської Русі» та вручення нагород.

Шість годин поспіль до суду нікого не пускали. Всі хто стояли на Майдані прийшли до затриманих на підтримку, де почали вимагали дати терміновий доступ журналістам та адвокатам до участі у справах та висвітлення судових  процесів. Через певний час   вдалося пройти до свого клієнта лише Олегу Веремієнко. Дякуючи адвокатові  підзахистного засудили не до 10 діб позбавлення волі, а, для початку, запропонували оплатити штраф в 180 гривень. Штраф, як з’ясувалося, накладено було за те, що Микола Голоско ходив по Києву з іконою і закликав усіх до молитви, саме так чоловік пояснив своє перебування на Майдані в колі прихильників «врадіївської ходи».  Відтепер, ходити по столиці з державними прапорами та молитися — заборонено янучарським судом!

 

 

Інтернет телеканал ТВ «Прихована правда» та «П’ятий телеканал» за недопущення до відкритого судового процесу написали скарги до МВС з проханням порушити кримінальну справу проти того, хто віддав наказ не пускати журналістів до приміщення суду. Загалом під заявою зібрано 25 підписів серед мітингувальників, які підтримали журналістів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-07-2013 12:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100