28.03.2024 21:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Курченко отруює одеситів контрабандним бензином

Одесити втомилися скаржитися на неприємний запах у місті. На вимогу екологів і громадських діячів були проведені дослідження повітря, які підтвердили перевищення концентрації шкідливих речовин у декілька разів. Але влада не реагує на результати досліджень. Усі «шкідливі» підприємства продовжують працювати – НПЗ, нафтогавань, «Ексімнафтопродукт», «Синтез Ойл». В основному, перевалка нафтопродуктів, а також промивально-пропарювальні роботи здійснюються вночі, коли санітарні служби «сплять».

«Офіційно перевалка нафтопродуктів в Одесі складає десятки мільйонів тонн. А скільки їх перевалюється не офіційно – невідомо, але усе це дає не лише неприємний запах, а й викиди в атмосферу шкідливих речовин», – підкреслила на прес-конференціъ «Таємне стає явним: хто псує повітря в Одесі» громадський діяч Світлана Слісарьонок.

Екологи стверджують, що забруднення повітря в Одесі сприяє поширенню різних захворювань, передусім – алергії, астми і раку органів дихання.

Активісти заявляють, що бездіяльність державних органів, в першу чергу – екологічної інспекції Одеської області, є протиправною. Громадськість вимагає від президента України і генерального прокурора термінового втручання в цю серйозну проблему і призначення перевірки на НПЗ, а також покарання усіх, хто винен в тому, що одесити та відпочіваючі відомого «курорту» вимушені дихати забрудненим повітрям.

Оголошено телефон гарячої лінії в Одесі: 067 521 11 00. Активісти фіксують усі звернення одеситів з питання забруднення повітря в місті.

Окрім цього, ініційовано створення громадського руху «За чисте повітря в Одесі» і проведення громадської екологічної експертизи. Одеса повинна стати містом із чистим повітрям!

В центральних ЗМІ неодноразово підіймалась тема контрабанди нафтопродуктів в Україні та економічної шкоди від таких дій, проте шкода може носити не лише економічний, але й екологічний характер, становити загрозу для життя людей, а це вже зовсім інша історія.

Неодноразово, у світлі контрабанди бензину згадувалось прізвище молодого олігарха Сергія Курченка, до активізації одеських екологів він також причетний. У часі співпадає збільшення скарг одеситів на запаху у повітрі, особливо в районі розсташування Одеського нафто-переробного заводу, із моментом придбання цього підприємства відомим підприємцем. Офіційно Одеський НПЗ досі не працює, проте експерти та самі співробітники підприємства зазначають, що перевалка нафтопродуктів здійснюється регулярно, чи відбувається це із дотриманням усіх вимог та стандартів, залишається питанням...

 

 

Андрій Юсов, голова Одеської обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 17-09-2013 23:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100