28.03.2024 17:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Закон про повторні вибори у 5 округах опубліковано у газеті «Голос України»

Закон про призначення повторних виборів народних депутатів України в п'яти округах на 15 грудня 2013 року опублікований у газеті «Голос України».

«Призначити повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № 94, 132, 194, 197, 223 на 15 листопада 2013 року. Установити, що виборчий процес повторних виборів депутатів починається за шістдесят днів до дня голосування» , — йдеться в законі, опублікованому в газеті «Голос України» 27 вересня.

Центральна виборча комісія має оголосити про початок виборчого процесу не пізніше, ніж наступного дня після набрання чинності даного закону, а висування кандидатів у народні депутати починається з першого дня виборчого процесу.

Законом також визначені конкретні терміни інших етапів виборчого процесу, зокрема, формування виборчих комісій у цих округах, проведення агітаційної компанії, виготовлення за рахунок коштів держбюджету інформаційних плакатів кандидатів у депутати.

Відповідно до закону, Кабінет міністрів має забезпечити фінансування цих виборів за рахунок коштів державного бюджету. На сьогоднішній день в держбюджеті немає коштів на проведення цих виборів.

Очікується, що ЦВК на засіданні в п'ятницю оголосить про те, що виборчий процес розпочнеться з 16 жовтня.

Як відомо, раніше ЦВК визнала неможливим встановити результати виборів народних депутатів 28 жовтня 2012 року в п'яти одномандатних округах — № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 ( Київ, Шевченківський район). Верховна Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори в цих округах.

Верховна Рада 5 вересня прийняла закон про проведення повторних виборів народних депутатів у зазначених п'яти округах на 15 грудня, президент України Віктор Янукович підписав цей закон 26 вересня.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-09-2013 8:49 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100