28.03.2024 17:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

В ТЦ «Метро» у кабінеті протиправно утримували та залякували членів профспілки

25 вересня двоє членів профкому незалежної профспілки «Захист праці» у ТОВ «Метро Кеш енд Керрі Україна» протиправно утримувались в кабінеті Катерини Чайковської, керівника відділу персоналу 11-го торгівельного центру, що на Теремках в Києві.

Як повідомляє прес-служба профспілки, кадровик сказала, що профспілковці  не перетнуть її поріг, доки не напишуть пояснювальну записку про запізнення на 7 (!) хвилин. Вона замкнула двері на ключ, яких сховала в своїй кишені.

Цікаво, що такі вимоги надійшли відразу після вимоги написати заяву про звільнення за згодою сторін, яку Віталій Мирка та Сергій Рябошапка писати відмовились. У «Захисті праці» стверджують, що Чайковська тиснула на діячів профспілки ще напередодні і обіцяла за звільнення щедру компенсацію. У іншому випадку, за словами кадровика, працівників будуть примусово переведені на скорочений робочий графік, навіть не враховуючи думку профкому. Крім цього обіцяла розмістити їх імена у «чорному списку» працівників.

Сергій та Віталій мешкають за межами міста і добираються на роботу по Кільцевій дорозі, на якій в цей день утворилась пробка, через зіткнення авто. Це й стало причиною запізнення.  Але, як стверджує профспілка, причина свавілля Чайковської полягала саме у відмові писати заяву про звільнення.

Розуміючи підґрунтя цього незаконного утримання Мирка зателефонував до відділку міліції. Поміркувавши та поспілкувавшись із керівництвом, Чайковська була змушена відпустити хлопців, саме перед приїздом міліціонерів. Потерпілі дали свої пояснення, дала їх й керівник відділу кадрів. Але тиск не припинився. Керівник відділу з ключовими клієнтами, де працюють Віталій та Сергій, зажадав від підлеглих звіт про роботу за день. При цьому нещодавно сам заборонив їм працювати за комп’ютерами, перешкоджаючи таким чином профспілковій діяльності, та пропонував іти фасувати овочі,  що взагалі не передбачено посадовою інструкцією та є суттєвою зміною умов праці.

Наразі це не перший випадок репресій «Метро Кеш енд Керрі Україна» за профспілковою ознакою. За інформацією «Захисту праці», профспілка не може укласти колективний договір вже шість років. Керівництво весь час намагається ухилитись від діалогу, призводячи чисельні протиправні дії та порушення трудового законодавства по відношенню до рядових співробітників.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-09-2013 10:05 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100