28.03.2024 16:36 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Комуністи сфальсифікували документи референдуму про вступ України до Митного союзу

Центрвиборчком повторно відмовився зареєструвати ініціативну групу з проведення референдуму про вступ України до Митного союзу.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні ЦВК, передають «Українські новини».

Заступник глави ЦВК Жанна Усенко-Чорна під час оголошення постанови зазначила, що 26 вересня 2013 року Центрвиборчком отримав рішення Окружного адмінсуду Києва, яким заборонялося відправляти свого представника на збори громадян з проведення референдуму 29 вересня.

У зв'язку з тим, що представник ЦВК не був присутній на зборах, Центрвиборчком не може зареєструвати обрану на ньому ініціативну групу.

Вона також заявила про фальсифікацію реєстраційних документів з проведення референдуму про вступ України до Митного союзу.

Усенко-Чорна нагадала, що у даний момент до ЦВК надійшли заяви про проведення 21 зборів громадян з організації проведення такого референдуму.

«У мене складається враження, що ЦВК закидають спамом, а не документами, які підтверджують намір громадян ініціювати такий захід, як всеукраїнський референдум», — сказала вона.

За її словами, серед осіб, які вказуються членами ініціативної групи, є померлі або взагалі люди з вигаданими іменами і прізвищами, а також особи, які не досягли 18 років.

Також підозрілими, на думку заступника голови, є часто однакова кількість або учасників зборів, або ініціаторів такого зібрання.

Крім того, Усенко-Чорна зазначила, що одні й ті ж люди обираються в ініціативні групи різних зборів по всій країні.

Вона підкреслила, що фальсифікація даних документів є кримінально караним злочином, і на наступному засіданні ЦВК вона має намір запропонувати комісії направити ці документи в Генпрокуратуру для їх перевірки та встановлення автентичності.

Таким чином, на думку Усенко-Чорної , ініціатори намагаються створити штучне враження про інтерес громадян до референдуму з такої теми і ввести в оману ЦВК.

2 жовтня Окружний адмінсуд знову заборонив ЦВК направляти свого представника на збори, які заплановані на 6 і 9 жовтня. Раніше суд вже забороняв проводити такі збори 8 і 29 вересня.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-10-2013 11:02 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100