24.04.2024 16:08 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіоналка Бондаренко лякає Кремль «примарою НАТО»

Бажання Кремля за будь-яку ціну зірвати підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС радикалізує українську опозицію і частку суспільства, що підтримує її.

Про це заявила народний депутат України від партії регіонів Олена Бондаренко в інтерв'ю російському інформаційному агентству REGNUM.

«Агресивна політика Росії відносно України дасть їм хорошу порцію доводів і на користь НАТО», — попередила політик.

Крім того, виникне питання подальшого перебування в Севастополі флоту недружньої держави, переконана Бондаренко. Вона нагадала 2008 рік, коли під час війни на Кавказі в Україні обговорювалося питання про замінування входу в Севастопольську бухту для суден Чорноморського флоту РФ. «Ці погрози потрібно постійно тримати в голові, тому слід негайно припинити нагнітання пристрастей і зберегти наш євразійський простір у мирі і співпраці», — сказала Бондаренко.

Одним з проявів недружності російського керівництва депутат вважає його протидію ініціативі українського уряду спростити перетин кордонів для жителів прикордонних областей двох держав. Замість того, щоб піти назустріч такій відкритості, РФ, навпаки, лякає введенням обов'язкових закордонних паспортів для поїздок. «А обов'язкове введення закордонних паспортів сприйматиметься населенням як абсурд і страшний сон», — переконана Бондаренко. Водночас, наприклад, інший сусід України — Угорщина — ввела спеціальні картки для жителів Закарпатської області, які дозволяють їм перетинати кордон без візи на відстань до 50 кілометрів, нагадала народний депутат.

Бондаренко зазначила, що політика протистояння, яку вибрала Росія, нічого іншого, окрім подиву, у українців не викликає. «У відчаї від того, що Україна неслухняна, російські політики вдаються до образ, погроз і страшилок. Що викликає у українців лише подив і підвищує впевненість у тому, що ми точно на правильному шляху», — констатувала вона.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-10-2013 13:04 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100