25.04.2024 11:31 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

#Покращення. За новим КПК Януковича стало менше виправдовувальних вироків

Новий Кримінальний процесуальний кодекс створив умови для того , щоб суди нарешті почали виправдовувати людей, але суди продовжують всіх визнавати винними.

Про це йдеться у матеріалі видання «ZN.UA».

Так, за 2012 рік, коли діяв старий Кримінально-процесуальний кодекс, в Україні було винесено 0,17% виправдовувальних вироків. За новим КПК у 2013 році таких вироків було винесено 0,13%.

На початку вересня генпрокурор України Віктор Пшонка заявив, що кількість виправдовувальних вироків виросло вчетверо. За брехливими словами Пшонки, це досягнуто за рахунок вступу в силу нового КПК.

«Новий КПК зробив великий крок назустріч прав людини. Але тільки виправдувальні вироки у 2013 році — наслідок не закону, а результат ручного управління судовою системою. Адже 368 виправдовувальних вироків були винесені за старим КПК, а за новим КПК – лише 64. У  пропорції цифри ще красномовніші — за старим КПК виправдано 1,5 % від 23818 обвинувальних вироків (гігантський стрибок з 0,17 % виправдувальних торік), а за новим КПК — 0,13 % від 46241 обвинувальних вироків», — зазначає видання.

«Дія одного і того ж закону не могла призвести до того, що кількість виправдовувальних вироків зросла майже в 10 разів. Очевидно, була дана команда — збільшити кількість виправдувальних вироків  - Віктор Янукович публічно заявляв про це в кінці минулого року», — йдеться у статті.

Виконавці ж, замість того, щоб дати вказівку прокурорам і суддям виправдовувати людей за новим КПК, стали робити це за старим КПК.

«Тепер статистика показує, що при новому Кримінально-процесуальному кодексі виправдувальних вироків менше, ніж при старому, хоча повинно бути навпаки. Новий КПК створив умови для того , щоб нарешті суди почали виправдовувати людей , але суди продовжують всіх визнавати винними», — зазначає ZN.UA.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-10-2013 9:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100