23.04.2024 22:11 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Тернополі журналістів незаконно вигнали з засідання комітету Бориса Колесникова

Тернопільські журналісти звернулися до голови Обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна з відкритим листом. Він стосується факту вигнання кількох десятків журналістів з виїзного засідання засідання комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв’язку під керівництвом голови комітету Бориса Колесникова (на фото) в приміщенні Тернопільського національного економічного університету.

У листі відзначається, що «представники місцевих та всеукраїнських ЗМІ через наполягання керівника прес-служби ОДА Володимира Леха були змушені покинути зал засідання, що розцінюємо як грубе перешкоджання у здійсненні журналістської діяльності».

Журналісти заявили, що вони засуджують практику перешкоджання в роботі журналістів і вимагають повідомити, з чиєї ініціативи журналістам не дали можливості бути присутніми на відкритому засіданні, провести брифінг, на якому винним вибачитись перед журналістами за таке зухвале порушення чинного законодавства (стаття 171 Кримінального кодексу України ( умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Лист відкритий до підписання.

18 жовтня у Тернополі відбулось відкрите засідання транспортного комітету Верховної Ради під головуванням Бориса Колесникова. Під час засідання керівник прес-служби Тернопільської ОДА Володимир Лех змусив вийти із зали засідань журналістів, мотивуючи це тим, що комітет працює у закритому режимі. Насправді, як з’ясувалось у ході прес-конференції, комітет працював у відкритому режимі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-10-2013 12:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100