19.04.2024 10:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Європейська партія та Інститут Республіка обіцяють відстояти право українців на мирні зібрання

Європейська партія України та Всеукраїнське громадське об’єднання «Інститут Республіка» 25 жовтня 2013 року підписали меморандум про співпрацю. Предметом Меморандуму стали взаємні наміри здійснювати системне співробітництво з метою забезпечення інформування населення та законодавчого закріплення питання мирних зібрань в Україні. Про це під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради України повідомив народний депутат України, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук.

Підписанти домовилися на законодавчому рівні проводити системну роботу в питанні забезпечення свободи зібрань в Україні, активно інформувати  міжнародні установи, зокрема Венеціанську комісію, щодо реальної ситуації в Україні та пропагувати європейські цінності.

«Ми вважаємо, що чинна Конституція України, зокрема стаття 39, в достатній мірі гарантує право громадян збиратися мирно і в такий спосіб доносити до суспільства власну позицію з будь-якого питання чи стосовно будь-якої події. Відтак ухвалення будь-яких інших законів, що погіршать стан свободи зібрань, є недоцільним. Більш того це лише створить додаткові підґрунтя для недопущення владою таких мирних зібрань. Подібні прецеденти є в країнах СНД і ми повинні врахувати такий гіркий досвід, аби не допустити подібних помилок в Україні», — наголосив у своєму виступі присутній на брифінгу Голова ВГО «Інститут Республіка» Володимир Чемерис.

В рамках подальшої співпраці сторони домовилися вже до кінця 2013 року провести тематичні круглі столи в різних містах України стосовно проблематики мирних зібрань.

На брифінгу також була присутня та мала слово інформаційний директор ВГО «Інститут Республіка» Олександра Скиба. Олександра зазначила, що ВГО «Інститут Республіка» відкрита та співпрацює з усіма політичними партіями, які підтримають позицію громадськості щодо свободи зібрань в Україні, закріплену у Меморандумі 138 громадських, правозахисних організацій та профспілок Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!».

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 25-10-2013 20:30 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100