20.04.2024 01:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

При Богатирьовій корупція у Мінздраві розквітла

За останні два роки рівень корупційних діянь у сфері охорони здоров’я збільшився удвічі, — заявив член Тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров’я, народний депутат від фракції «Батьківщина» Павло Петренко під час прес-конференції.

Він наголосив, що про значний ріст корупції у сфері охорони здоров’я тимчасову слідчу комісії у відповідь на відповідні депутатські звернення поінформувала СБУ, зазначивши, що ця інформація була надана і Раді національної безпеки та оборони, і відповідним правоохоронним органам.

«Такі кричущі дані свідчать, що по тих держзакупівлях, які здійснює МОЗ і його регіональні управління, чиниться відверте зловживання бюджетними коштами», — підкреслив Павло Петренко.

За його словами, ці факти підтверджує Рахункова палата, яка, зокрема, оприлюднила дані, що минулоріч при закупівлі протитуберкульозних препаратів завищення ціни відбувалося в 3-6 разів, а при закупівлі антиретровірусних препаратів — мінімум на 60-70%.

«Ці сухі цифри фактично констатують те, що ті функціонери, які повинні були б опікуватися життям та здоров’ям громадян, насправді займалися іншими справами, які не мають жодного відношення до нормальної роботи органів охорони здоров’я. Вони зайняті виключно власним збагаченням», — зазначив він.

«Інформація, яку ТСК отримала від правоохоронців, схожа на «сводку» з місця бойових дій. Тільки за час роботи комісії було порушено 180 кримінальних проваджень за фактами вчинення порушень службовцями МОЗу та підконтрольних йому підприємств», — наголосив Павло Петренко

За словами голови ТСК з розслідування діяльності Мінохорони здоров’я Анатолія Диріва, підтвердженням цьому слугує тендер МОЗ на закупівлю «швидких», розкриття пропозицій конкурсних торгів якого безпідставно переносилося чотири рази та сьогодні нарешті відбулося: «На кону стоїть досить значна сума бюджетних коштів – на закупівлю 1412 машин швидкої допомоги всього було виділено 922 мільйона гривень, з яких близько 200 мільйонів МОЗ хоче покласти до власної кишені».

«Народним депутатам від опозиції з неофіційних джерел заздалегідь стало відомо, кого саме «попередньо» було визначено переможцем торгів із закупівлі машин швидкої допомоги. Окрім того, згідно цієї інформації в автівки «швидкої» нібито планують встановити дешеве китайське медобладнання сумнівної якості, натомість у офіційних документах штучно «накрутити» його вартість у кілька разів», — повідомив депутат.

З огляду на це, народні депутати вимагатимуть від МОЗу оприлюднення всіх пропозицій, які були надані на тендер із закупівлі «швидких» та повного протоколу проведених конкурсних торгів.

«Це і буде індикатором корупційної складової тендеру з закупівлі машин швидкої допомоги», — підсумував Павло Петренко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 31-10-2013 8:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100