23.04.2024 22:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Під керуванням Януковича та Азарова Україна перетворилася на найбіднішу державу у Європі. Досліження

Україна посідає в Європі останнє, 40-е місце за часткою витрат на продукти харчування. Такі висновки були зроблені за результатами дослідження РІА Рейтинг.

Частка затрат на продукти харчування у витратах українських сімей становить близько 50,2%, що є максимальним показником серед країн Європи.

Середньостатистична українська сім'я витрачає більше половини своїх витрат на продукти харчування, в той час як у країнах з високим рівнем життя ця цифра становить 10-15% витрат сімей. Багато в чому це обумовлено невисокими середніми доходами громадян України.

Також досить важко виглядає ситуація в Молдові (43,2%) і Сербії (42,9%).

Перше місце в рейтингу займає одна з найбільш благополучних країн Європи — Люксембург, де витрати на продукти харчування середньостатистичної сім'ї за підсумками 2012 року, становлять тільки 8,8% споживчих витрат.

На другому місці знаходиться Великобританія з 9,1%, замикає трійку багата Швейцарія з 9,6%.

У число лідерів потрапили також такі країни, як Данія, Норвегія, Німеччина і Австрія. Франція займає 17-е місце, Італія — 19-е. Показники частки витрат Росії на продукти харчування — 30,3%.

Експерти підкреслюють, що частка витрат на їжу тісно корелює з ВВП на душу населення, відзначаючи, що, чим більше перший показник в країні, тим нижче другий.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-12-2013 9:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100