19.04.2024 21:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Допити у СБУ за записи у соцмережах про #Євромайдан не мають законного підґрунтя, — правозахистник Євген Захаров

Виклики і допити в СБУ за записи у соціальних мережах не мають законного підґрунтя, адже жодним законом України не визначено, що таке інформаційна безпека. Про це у коментарі журналістам розповів голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

«Усі ці виклики та допити — це не нормально. Варто дізнатися, за який саме допис викликали активістку Катерину Коротченко. Якщо її пости порушували питання зміни влади чи національної безпеки, то цей виклик хоч чимось обумовлений», — зазначив правозахисник.

На його думку, ця так звана «профілактика» від СБУ незаконна і має на меті охолодити активістів.

«Зрозуміло, що варто розглядати кожен випадок окремо, однак в загальному така практика є незаконною. Справа в тому, що в Україні жодним законом не визначено, що таке інформаційна безпека. Служби лише на свій розгляд визначають, що є добре чи зле», — наголосив юрист.

Євген Захаров зазначив, що у контррозвідці діє спеціальний підрозділ щодо захисту інформаційної безпеки. І те, що зараз відбувається із викликами користувачів Facebook, це є робота цього самого підрозділу.

«Якщо вони вважають, що інформація є шкідливою, одразу намагаються прикрити джерело цієї інформації. Проте наголошу ще раз, що законом не визначено, що саме є інформаційною безпекою в Україні, тому те, що захищає СБУ, можна ставити під дуже великий сумнів», — підсумував правозахисник.

Нагадаємо, на 30 грудня 2013 року активістку Євромайдану у Запоріжжі Катерину Коротченко викликали до СБУ за записи у мережі Facebook.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-12-2013 17:23 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100