29.03.2024 08:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Уряд Азарова погрожує репресіями Українській греко-католицькій церкві за #Євромайдан. Документ. Відео

 

Міністерство культури погрожує Українській греко-католицькій церкві судовими позовами за участь її духовенства у протестах.

Про це заявив предстоятель УГКЦ Святослав на прес-конференції.

Він розповів, що УГКЦ отримала від Мінкульту лист з попередженням, а фактично, погрозами.

 

 

 

«Доволі цікаво, що в цьому листі вперше за всі роки існування незалежної України прозвучало попередження, і можна навіть назвати його погрозою, про те, що релігійні громади УГКЦ в судовому порядку можуть бути позбавлені легального статусу», — розповів Святослав.

«Ми думали, що час, коли переслідували церкву, уже давно минув», — обурився він.

За його словами, приводом до звернення Мінкульту стала участь священників у протестах громадян.

«Приводом є сам факт, що частина духовенства є серед вірних, які спонтанно вийшли на мирні протести», — розповів Святослав.

«Ми завжди є були, є і будемо з народом, це є серцевина церкви. Ми ніколи не заохочували і не благословляли жодних протиправних дій. Ми завжди виховували правову культуру. Ми завжди закликали виконувати закони України відповідно до Божого закону, а відтак, до соціальної доктрини церкви», — пояснив глава УГКЦ.

Він заявив, що церква заохочує вірян бути активними учасниками суспільного процесу.

«Вміти відчувати справедливі закони, а відтак, бути активними учасниками суспільного процесу. Церква не є учасником політичного життя, але вона є невід'ємною частиною громадянського суспільства», — пояснив позицію УГКЦ Святослав.

Він пояснив владі, що церква несе мир і терпимість, а тому місце проведення мирних акцій є найвідповіднішим для служіння і повчання.

«Ми переконані, що молитва за мир разом із тими, хто в мирний спосіб виявляє своє бажання жити у правовій державі, – це є відповідне місце для молитви. Для цього не потрібно якогось окремого дозволу державної влади», – сказав глава УГКЦ.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 13-01-2014 18:38 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100