23.04.2024 22:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У швидких та лікарнях арештовують поранених з #Євромайдан. Фотофакт

 

 

У машинах швидкої часто чергують беркутівці чи ВВ-шники, які відбирають телефони і відвозять травмованих протестувальників до райвідділів міліції та у СІЗО.

У лікарнях поранених та тих хто їм допомогає заарештовує міліція та СБУ.

Так 20 січня 2014 року зник активіст і один з лідерів ЄвроМайдана Ігор Луценко.

Про це пише на фейсбуці активіст Марія Лебедєва.

«УВАГА, пропав Ігор Луценко! Його разом з потерпілим, Юрієм Вербицьким, якого він привів на своїй машині в Жовтневу лікарню, викрали невідомі! За словами охоронців, з якими говорили ті, хто приїхав на допомогу, але вже Ігоря там немає було» , — пише вона.

«Від пацієнта залишилася куртка з паспортом, він встиг роздягнутися у лікаря. Залетіли, скрутили руки, повели — це вся інформація. Це було понад години тому (близько 4:30 ранку) , телефони Ігоря не відповідають, на зв'язок востаннє виходив 1,5 години тому (близько 4 ранку). Лікарі мовчать, на місці начебто була міліція, машина Ігоря там залишилася. продзвонювати відділення міліції!! Невідомо, хто були ці люди, вони були в цивільному», — написала Лебедєва.

Нагадаємо, що Вадим Пивоваров, Асоціація з моніторінгу прав людини в правоохороних органах радить: «Щоб я зараз порадив усім, хто опиниться в лікарні після цих подій. Ніяких коментарів, ні лікарям, — під час чого отримана травма, ні тим більше представнику міліції. От не пам'ятаю і все! І терміново зв'язуйтеся з родичами і адвокатами. Ніхто статус потерпілого вам не дасть, а учасника або організатора масових заворушень, або ще того гірше — замах на життя правохранітелей — пришиють легко», пише правозахистник.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-01-2014 11:44 | Кількість переглядів 37 переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100