28.03.2024 21:45 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Регіонал зареєстрував у Раді черговий законопроект про «іноземних агентів»

Законопроект про організації, що фінансуються з-за кордону, внесений відразу ж після скасування закону про «іноземних агентів» — громадських об'єднаннях, для забезпечення діяльності получаеющих кошти з-за кордону.

У Верховну Раду 28 січня 2014 року внесений законопроект №4041 «Про організації, які отримують фінансування з-за кордону». Законопроект зареєстрував народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.

Текст законопроекту на сайті парламенту поки що не оприлюднено.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 28 січня підтримала скасування прийнятих 16 січня одіозних законів, що здобули популярність як «закони про диктатуру». Перед цим депутати ухвалили голосувати за дане рішення пакетом і без обговорення. Серед них — і закон, який посилював регулювання діяльності громадських організацій в Україні.

Відповідно до скасованого законопроекту, статус «іноземного агента» присвоюється громадському об'єднанню, яке для забезпечення своєї діяльності отримує кошти або майно від іноземних держав, неурядових організацій інших держав, міжнародних неурядових організацій, іноземних громадян, осіб без громадянства, а також бере участь, в тому числі в інтересах іноземних джерел, політичної діяльності на території України.

Поняття «іноземний агент» стосовно до некомерційним організаціям ввела Росія. Згідно з прийнятим у 2012 році законом, НКО, які отримують фінансування з-за кордону і займаються «політичною діяльністю», слід включати до відповідного реєстру.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-01-2014 10:45 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100