20.04.2024 13:52 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Новий генпрокурор Олег Махніцький ледве міг прокормити дітей?

 

 

Напередодні виборів до Верховної Ради України в 2012 році рух Чесно проаналізував декларацію тоді кандидата в депутати, а сьогодні Генерального прокурора. І зясував дивні речі. Отже:

Махніцький Олег Ігорович

Партія: ВО «Свобода»

Вибори 2012

Виборчий список: ВО «Свобода»

Номер у списку: 21

Непрозорість задекларованих доходів та майна та їх невідповідність способу життя

Відповідно до поданої у ЦВК декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік, загальна сума сукупного доходу Махніцького Олега Ігоровича у 2011 році склала 1 950 грн, а сукупний дохід членів його сім’ї — 32 380 грн. При цьому у поданій ним декларації Махніцький Олег Ігорович зазначив, що він є віце-президентом адвокатського об’єднання «Валько і Махніцький». У власності Махніцького Олега Ігоровича перебуває одна земельна ділянка площею 1 090 кв.м та два житлові будинки площею відповідно 76,1 кв. м. та 59,9 кв. м. До складу сім’ї Махніцького Олега Ігоровича у 2011 році входять дружина та двоє дітей.

Відповідно до Закону України «Про державний бюджет України на 2011 рік», прожитковий мінімум для дітей складав близько 10 тис. грн на рік, а для працездатних осіб — близько 11 тис. грн на рік. Таким чином, сім’я із чотирьох осіб потребує для проживання річних доходів як мінімум в розмірі 42 тис. грн, що перевищує загальну суму сукупного доходу Махніцького Олега Ігоровича та членів його сім'ї.

Відповідно до методології Руху ЧЕСНО невідповідністю Критерію вважається, зокрема, невідповідність задекларованих доходів і майна реальним статкам. Аналіз наведеної вище інформації дозволяє припустити та зробити таку оцінку, що задекларований Махніцьким Олегом Ігоровичем сукупний дохід не відповідає його реальним доходам, що вказує на їх непрозорість.

Таким чином, Махніцький Олег Ігорович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає критерію.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-02-2014 16:11 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100