23.04.2024 19:37 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Авторитарний режим Турчинова досі не затримав жодного вбивцю протестувальників з #Майдан. Список. Подробиці

У суботу, 22 лютого 2014 року, тоталітарний режим Віктора Януковича фактично впав. Колишній президент і люди з його оточення зникли. Вся влада перейшла до Верховної Ради.

Її головою і виконувачем обов'язків президента став Олександр Турчинов, один ­із лідерів одіозної «Батьківщини». ­Міністерство внутрішніх справ очолив харківський мільйонер Арсен Аваков, ­також із «Батьківщини». Головою Служби безпеки став Валентин Наливайченко з УДАРу, який за президента Ющенка обіймав цю посаду. Генеральним прокурором призначили Олега ­Махницького зі «Свободи».

Відтоді минув тиждень. Жодного високопосадовця, причетного до вбивств 86 учасників протестів, не затримано. Нова влада не хоче чи не здатна це зробити?

Із 27 січня на столичному Майдані працює комісія правників, громадських діячів, дисидентів. Відстежує осіб, винних у злочинах проти українського народу. На її сайті з'явився список 25 високопосадовців.

— Нашим завданням є зібрати щонайбільше фактів насильства з боку влади. Зараз даємо оцінку чиновникам, які проявили особливу жорстокість, — розповів Микола Сірий, член спецкомісії. — Аналізуємо кожен факт побиття, катування, викрадення, вбивства. Визначаємо винного. Далі — справа правоохоронних органів.

Віктор Янукович, екс-президент України. Проти нього порушили кримінальну справу за навмисне вбивство. ЗМІ повідомляють, що він із синами утік до Росії. За іншою версією — переховується в Криму. Одружений із 64-річною Людмилою Янукович, вона живе в Донецьку. Їхні діти — бізнесмен Олександр і нардеп Віктор. У президентській резиденції «Межигір'я» під Києвом мешкав із цивільною дружиною Любов'ю Полєжай та її донькою Марією.

Андрій Клюєв,  колишній глава адміністрації президента України, до цього очолював Раду національної безпеки та оборони. На допиті в Генпрокуратурі екс-керівник столичної міської адміністрації Олександр Попов заявив: розганяти мирний протест студентів у Києві в ніч на 30 листопада наказав Клюєв. Одружений, має трьох синів. Із села Рудики Обухівського району на Київщині виїхав 20 лютого. «Регіонал» Нестор Шуфрич заявив, що Клюєв — в Україні.

Сергій Арбузов, колишній виконувач обов'язків прем'єр-міністра України. Майдан називав «маніпуляцією свідомості людей». Одружений, виховує двох синів — 17-річного Сергія та Михайла, 9 років. У понеділок сказав, що на лікарняному. У ЗМІ з'явилася інформація: із родиною виїхав до Москви.

Віталій Захарченко, екс-міністр внутрішніх справ. Давав накази стріляти по мітингарях. Проти нього порушили кримінальну справу за навмисне вбивство майже ста людей. Говорять, з України втік літаком у Білорусь. Але тамтешній президент Олександр Лукашенко заперечує це. Має доньок — 27-річну Вікторію й Ангеліну, 13 ­років.

Віктор Пшонка, колишній генеральний прокурор. Його оголосили в міжнародний розшук, порушили кримінальну справу. Кажуть, кілька днів тому бачили в ресторані на околиці Донецька. Одружений. 37-річний син Артем — нардеп від партії регіонів.

Андрій Портнов, колишній перший заступник глави адміністрації президента. Раніше був нардепом від партії «Батьківщина». Адвокат Сергій Власенко казав, що Портнов у Москві. Одружений, має 10-річного сина й на рік молодшу доньку.

Олена Лукаш, 37 років, екс-міністр юстиції. Майдан називала насильницькою акцією. Заявляла, що силовики мають право її розганяти. У міністерстві юстиції кажуть: Лукаш не виїжджала із країни. Заміжня, мати двох дітей.

 

 

gazeta.ua

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-02-2014 10:40 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100