28.03.2024 11:02 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Спільники Януковича продовжують розкрадати з бюджету сотні мільйонів

Учасники режиму екс-президента Віктора Януковича після зміни влади продовжують укладати угоди на держзакупівлі на «космічні» суми. Про це пише Тиждень.ua.

Як пише видання, 21 березня 2014 року ДП «Луганськвугілля» уклало низку угод на постачання устаткування для гірничих робіт загальною вартістю 95,11 млн грн. У вартість входить і здійснення ремонту техобслуговування машин і устаткування спеціального призначення.

З цієї суми більшу частину — 81,83 млн грн -  отримало ТОВ «Iндекспром» з групи компаній голови парламентської фракції партії регіонів Олександра Єфремова. Офіційними власниками «Iндекспром» є Наталія Єфремова та Ірина Лещенко.

19 березня КП «Благоустрій Кременчука» Полтавської області уклав угоди з ТОВ «Голландські троянди» на придбання матеріалів для саджання. Загальна вартість угод складає 1,5 млн грн. З березня по листопад 2014 року підрядник повинен поставити розсадники дерев, кущів та квітів.

Першозасновниками ТОВ «Голландські троянди» були депутат Кременчуцької міськради від партії регіонів Ігор Кушнір та Андрій Погрібний, який донедавна був першим заступником міського голови Кременчука. Сьогодні єдиною власницею ТОВ «Голандські троянди» є мати Андрія Погрібного – Любов Погрібна.

Також наближені до режиму Януковича чиновники подбали за благоустрій Луцька. Так на початку березня департамент житлово-комунального господарства Луцької міськради Волинської області за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «М.Ж.К.» на послуги благоустрою і озеленення міста.

Вартість угоди становить 5,6 млн грн. За ці гроші підрядник має забезпечити візерунчасте оформлення (садіння) квітників, прополювання рослин і викошування газонів, підстригання живоплоту, лікування дерев від омели, посадка дерев і кущів та ін, пише видання.

Фірма «М.Ж.К.» належить Валерію Ковалюку, який також є співзасновником асоціації «Укржитлоексплуатація» разом з Ігорем Єлєнєвим та Олександром Білянським, екс-заступником міністра з питань ЖКГ (2007 р.).
Також Ковалюка називають однокурсником Сергія Тігіпка. У 2000 році Тігіпко як міністр економіки очолював міжвідомчу комісію з реформи житлово-комунального господарства. До складу комісії входив і Ковалюк. Теперішній мер Луцька Микола Романюк зізнався, що є давнім приятелем Тігіпка.

Дорожчими на мільйон виявилося прибирання парків Миколаєва. Так департамент житлово-комунального господарства Миколаївського міськвиконкому 3 березня уклав угоди з ТОВ «Миколаївзеленгосп» на суму 6,45 млн грн.

З них 3,31 млн грн. за прибирання парків, скверів, площ та майданчиків і ще 3,14 млн грн. заплатять за догляд за зеленими насадженнями вулиць міста.

Фірмою «Миколаївзеленгосп» вволодіють Микола Сорока і Віктор Буров, депутат Миколаївської міськради від партії регіонів.

Та найбільше регіонали витратили на догляд за парком Харкова. 3 березня департамент комунального господарства Харківської міськради, головою якого є Геннадій Кернес, уклав угоди на догляд і прибирання об’єктів зеленого господарства та ремонт і утримання об’єктів зовнішнього освітлення.

Загальна вартість угоди складає 90,89 млн грн.

«Харківзеленбуд» отримає 32,38 млн грн за роботи з догляду за зеленими насадженнями: підготовка ґрунту і засівання газонів, поливання, зрізання трави, стрижка живоплоту, вирубування дерев, проріджування крон, садіння і прополювання квітників та ін.

Також за 20,11 млн грн. «Харківзеленбуд» буде прибирати від сміття газони та квітники, змітати сніг з лавок, очищувати урни, мити і протирати гранітні поверхні, прибирати від снігу, підмітати і посипати снігом доріжки, чистити бордюри газонів, вантажити сміття на транспорт.

Ще 38,4 млн грн. заплатять КП «Міськсвітло» за ремонт, утримання і обслуговування об’єктів зовнішнього освітлення.

Харківський центр професійно-технічної освіти держслужби зайнятості 14 березня уклав угоди на послуги охорони. Загальна вартість угод складала 578 тис грн.

Зокрема за 114 тис грн. охоронятимуть приміщення Центру профтехосвіти держслужби зайнятості у м. Харків, пров. Халтуріна, 3.

Решту 464 тис. грн. заплатять за охорону приміщень у м. Дергачі, вул. Артема, 1. Тут передбчено охорону адміністративно-учбового корпусу Харківського обласного центру зайнятості, гуртожитку і начально-виробничих майстерень.

Підрядник – фірма «Безпека-Сервіс», належить ТОВ «Консалтинговий центр право та аудит», яким володіють Тетяна Дзіна і ПП «Стандарт» Вікторії Жаркової, які, у свою чергу, пов’язані із мером Харкова Геннадієм Кернесом.

КЗОЗ «Харківська міська стоматологічна поліклініка №8» 3 березня уклала угоду з ТОВ «Гельд» на послуги оренди нерухомості. Вартість угоди складає 2,10 млн грн.

Тендер проведено за процедурою закупівлі в одного учасника через відсутність альтернативи. Фірма «Гельд» заснована 2 жовтня 2013 року Олександром Коровкіним і ТОВ «Франко» Віталія Печури та Галини Давидової.
Віталій Печура також входить до складу засновників ТОВ «Діамант 2006», директором і співвласником якого є Анатолій Челобітчиков – партнер мера Харкова Геннадія Кернеса по ТОВ «Рівлад, ЛТД».

27 лютого Донбаська електроенергетична система ДП "НЕК «Укренерго» уклало угоду з ТОВ "АБ «Легіон» на послуги охорони. Вартість угоди складає 3,71 млн грн.

Йдеться про охорону протягом 2014 року 6 ділянок повітряних ліній електропередач ПЛ 220кВ-750кВ. ТОВ "АБ «Легіон» пов’язана із Оксаною Савкіною, депутатом Донецької міськради від партії регіонів.

21 березня ДП «Дослідне господарство Донецького інституту агропромислового виробництва Української академії аграрних наук» уклало угоду з ПрАТ «АПК-Інвест» на послуги з підготовки ґрунтів, захисту та оброблення сільськогосподарських культур. Вартість угоди складає 2,60 млн грн.

ПрАТ «АПК-Інвест» через ТОВ «Укрінвест» володіє Борис Колесніков з дружиною Світланою. До слова, з вересня 2011 року «АПК-Інвест» отримало підряди від Дослідного господарства на 27,61 млн грн.

Як повідомлялось, за нової влади чиновники в Україні продовжують укладати тендери на закупівлю пального, техобслуговування для нібито скороченого урядового автопарку та замовляють держкоштом послуги таксі, а в регіонах витрачають мільйони на охорону пам'ятників та облаштування фонтанів.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 1-04-2014 21:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100