24.04.2024 04:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Оточення Януковича планувало забудувати дніпровські схили. Відео

Оточення Віктора Януковича планувало масштабно забудувати дніпровські схили.

В рамках проекту YanukovychLeaks журналісти Слідства.Інфо знайшли документи, що розкривають плани президентського кола із забудови мальовничих місць Києва.

Як зазначається, до цього була причетна фірма-власниця більшої частини «Межигір’я» — «Танталіт».

У архівах компанії «Танталіт» існують докази щодо кількох підприємств, які отримали в довгострокову оренду ділянки в центрі Києва. Наказ на інвентаризацію цих компаній підписав особисто Павло Литовченко — колишній очільник «Танталіта».

«Єдиний об’єкт, який вже встигли звести забудовники — славнозвісний вертодром на Парковій дорозі. Незважаючи на те, що його офіційним власником є фірма „Амадеус Ко“, насправді більшою мірою керував будівництвом та виділяв гроші на нього саме „Танталіт“. „Амадеуса“ залежав від Танталіта» навіть у дрібному: наприклад, директор «Амадеус Ко» Олександр Хом’як просив у «старшого партнера» грошей на бензин для свого авто", — йдеться у статті.

Сусід «Амадеуса» по Парковій дорозі — компанія «Делікатес», яка хотіла збудувати на дніпровських схилах величезний спа-центр із рестораном. Її директор Гліб Вакунов раніше працював за трудовим договором на компанію «АВК» — вона була генпідрядником більшості об’єктів у Межигір’ї.

Також зазначається, що з іншого боку від вертолітного майданчика ділянку розміром 0,55 га під будівництво готелю отримала маловідома фірма «Парк Вей». Обидві ці компанії — «Делікатес» та «Парк Вей» — мають одного кінцевого власника. Це оффшор з Маршалових островів, який називається Asset Management Group.

Отже, хоча ці фірми нібито ніяк не пов’язані між собою, насправді майже три гектари на дніпровських пагорбах фактично відійшли в одні руки.

«Та Паркова дорога — не єдине місце, яке хотіли забудувати менеджери „Танталіта“. Не менш ласим шматком видалась їм земля в зеленій зоні Печерська. На Тімірязєвській, 36 — впритул до школи та навпроти Ботанічного саду — фірма „Старкада“ хотіла звести бізнес-центр із паркінгом. Директором та співзасновником „Старкади“ виявився вже знайомий нам Гліб Вакунов», — йдеться у статті.

Якби мрії забудовників збулись, нова будівля повністю перекрила б фасадну частину школи. Спасло освітян те, що в травні 2013 у «Старкади» закінчився договір оренди. Однак Вакунов в розмові з журналістом «Слідства.Інфо» розповів, що коли знову збереться Київрада, він подасть прохання на поновлення договору оренди ділянки.

У Лисюка є значний досвід управління девелоперськими проектами: майже вісім років він працював в фірмі «Домус» найбільшого рантьє Донецька Ігоря Гуменюка. Як зазначається, для управління будівельними проектами в 2010 році створюється «Бізнес Девелопмент Компанія». Вже два роки як нею керує депутат Донецької міськради Олег Лисюк — саме його ініціали зазначені в плані використання коштів на будівництво в центрі Києва.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-04-2014 18:47 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100