25.04.2024 13:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Охорона Тимошенко напала на журналіста Данила Мокрика. Відео

На журналіста інтернет-видання Zaxid.net Данила Мокрика напала охорона Юлії Тимошенко та її особистий фотограф Олександр Прокопенко.

Конфлікт відбувся 2 травня 2014 року у місті Золочеві (Львівська обл.) під час зустрічі кандидата у президенти Тимошенко із виборцями. Журналіст Данило Мокрик висвітлював перебіг мітингу.

За версією, яку він виклав у своєму блозі та яку підтверджує відео очевидців, він після того, як учасники акції вирвали з рук літнього чоловіка плакат з надписом «Тимошенко — політична пенсія», почав ставити запитання учасникам інциденту та фіксував це на смартфон. При цьому він тримав на видному місці посвідчення журналіста.

 

 

Фотограф Олександр Прокопенко з пулу Тимошенко намагався завадити зйомці, вирвав картку із рук журналіста і почав кричати: «Це фальшиве посвідчення». Коли Данило Мокрик попросив його представитися, він вирвав смартфон із його рук.

«Повернути посвідчення і техніку вдалося лише завдяки втручанню людей навколо. Після того, як я наполіг на втручанні працівників міліції у ситуацію, я дізнався, що йдеться про Прокопенка», — розповів журналіст.

Журналіст написав заяву в міліцію про перешкоджання журналістській діяльності.

Після цього у Мокрика відбулася телефонна розмова з Тимошенко, яка вибачилася за «поведінку члена своєї команди» і з самим Прокопенком, "який також вибачився, пояснив свої дії емоціями, і спробував переконати мене забрати заяву з міліції, — повідомив журналіст у своєму блозі.

Блог журналіста із версією інциденту був опублікований у виданні Zaxid.net. Однак невдовзі цей текст із загального доступу зник — наразі ознайомитися із цим записом можуть лише користувачі за окремим гіперлінком.

Після вилучення блогу з сайту Мокрик вирішив звільнитись. Про рішення звільнитися з редакції Zaxid.net заявив також його колега Богдан Головко.

Своє рішення він назвав добровільним і пов'язаним із певними розбіжностями у поглядах з керівництвом сайту і корпорації щодо висвітлення згаданого конфлікту.

«Вважаю, що з моєї сторони неетично буде вдаватися в подробиці ситуації, виносити їх на загал. Тому я вирішив залишити сайт», — заявив Головко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-05-2014 11:17 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100