28.03.2024 23:42 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

11 травня на Донбасі працювало у десятки разів менше виборчих дільниць ніж зазвичай. Тому і черги та безпрецендентна фальсифікація опитування

Російські ЗМІ публікують фото і відео з "величезними чергами бажаючих віддати свій голос за ДНР'', однак черги бажаючих – штучно створена «картинка»:  організатори фейкового «референдуму» відкрили набагато менше виборчих дільниць, ніж потрібно.

Так, за даними Центрвиборчому та офіційного державного реєстру виборців, загальна кількість виборців на Донеччині та Луганщині — 5,149 млн. осіб.

У Донецькій області проживає 3,35 мільйона виборців. Область поділена на 21 виборчий округ де мають працювати 2425 виборчих дільниць. Зокрема у Донецьку зареєстровано 706 тисяч виборців, для яких має працювати 371 дільниця.

У чотирьох районах Маріуполя проживає майже 344 тисячі виборців, які голосують на 213 дільницях (працювало лише 4 (!).

 

Довгі черги 11 травня у Мариуполі

 

У Луганській області зареєстровано 1,8 мільйона виборців, майже 370 тисяч з яких проживають у самому Луганську. В області діють 11 округів та 1437 виборчих дільниць, 205 із яких – у самому Луганську. Разом з тим напередодні представники самопроголошеної ''Донецької народної республіки'' заявляли про те, що  для голосування на ''референдумі'' відкриють на Донбасі 1527 дільниць.

Насправді ж 11 травня з'язсувалося, що кількість їх набагато менша. Так, у Донецьку в районі, де проживає 200 тис. мешканців  і має працювати близько 80 дільниць, відкрито в десятки разів менше – менше десяти.

Окрім того відомо, до у низці міст Донецької області місцева влада відмовилася надавати сепаратистам приміщення для організації виборчих дільниць.

При цьому журналісти фіксували випадки, коли ''дільниці'' відкривали просто біля ринків, поставивши палатку, і голосування там відбувалося з порушенням усіх процедур, просто шляхом заповнення бланку, без документів.

Як відомо, «бюлетені» для голосування на сепаратистський опитуваннях не містять жодних засобів захисту і їх роздавали у містах уже з четверга.

На ділянках, де проходило голосування на псевдореферендумах, можна проголосувати за кількох осіб відразу. ЦВК та СБУ закрили доступ до даних реєстру виборців на Донбасі уже кілька тижнів тому, тому голосували всі підряд і по кілька разів.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 12-05-2014 13:41 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100