19.04.2024 06:16 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Генерал-кучміст регіонал Кузьмук хоче відбирати машини українців. Розслідування

У квітні у Верховній раді був зареєстрований законопроект, який удосконалює оборонні та мобілізаційні питання.

Недавно депутати легко проголосували за нього за основу з підготовкою до другого читання за скороченою процедурою.

Тобто цей документ може стати законом будь-якої миті.

Про що йдеться? Прикрившись патріотичною назвою законопроекту, його автори вирішили покращити справи військових за рахунок підприємств і простих громадян.

Апетити чиновників, які ніколи не нюхали порох, зате не гірше за цивільних розбираються в умінні витрачати державні гроші, завжди були великі.

Сьогодні їх можливості зросли внаслідок різкого збільшення фінансування армії без посилення контролю за цими витратами.

Однак їм і цього виявилося мало. Військові чини хочуть їздити на автомобілях, на які у держави не вистачає грошей.

Геніальний вихід знайшов сумнозвісний колишній міністр оборони, нині радник виконуючого обов'язки президента з оборони Олександр Кузьмук. На його думку, слід відібрати автомобілі у їх власників — юридичних і фізичних осіб.

 

 

Законопроект дозволяє військовим забезпечити себе таким способом транспортними засобами в будь-який час, в тому числі — у мирний.

«3. Виконання військово-транспортного обов'язку під час мобілізації, якщо не введений правовий режим воєнного чи надзвичайного стану, здійснюється шляхом безоплатного залучення транспортних засобів підприємств, установ та організацій усіх форм власності, а також громадян — власників транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних сил України, інших військових формувань на умовах їх повернення власникам після оголошення демобілізації».

Законопроект містить й інші неприємні для автовласників норми. Він ускладнює постановку машини на облік та зняття їх з обліку — все це доведеться робити шляхом отримання додаткової довідки у військкоматі. Це буде пов'язане не тільки з втратою часу, але і, ймовірно, з додатковими поборами за прискорення процесу.

Однак такі труднощі на тлі вибіркової експропріації транспорту, яка може призвести до страшної корупції, вони, звичайно ж, тьмяніють.

Кузьмук, виступаючи у Верховній раді, зазначив, що законопроект покликаний підвищити соціальний захист військовослужбовців. Однак навряд чи хоч одному з призовників дістанеться експропрійований автомобіль. На жаль, інші депутати сумнівний текст законопроекту вивчити, мабуть, не побажали.

Цікаво, що за повідомленнями преси, у самого Кузьмука 22 лютого 2014 року майданівці конфіскували і привезли на Майдан Тойоту ленд крузер.

 

 

 

Можливо, тепер автовласники мають справу з витонченою помстою? Втім, навіть якщо авто Кузьмуку і не повернули, на роботу він навряд чи їздить на метро.

 

Андрій Вишинський

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 16-05-2014 13:01 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100