23.04.2024 17:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Родичі героїв Небесної сотні вимагають від влади розслідування. Відео

 

 

На Майдані Незалежності у Києві зібралися родини загиблих героїв «Небесної сотні». Багато хто уперше відвідав місця загибелі рідних. Батьки, дружини та діти майданівців також нагадали владі, що країна чекає на розслідування цього масового убивства та покарання винних.

Микола Котляр розповідає про розстріляного на Інститутській сина. Таких, як Євген, тут полягла сотня. На Майдані зібралися сім’ї загиблих героїв.

До Києва приїхали більше 70 родин, хто зміг, захотів і знайшов у собі сили. Тут вони шукають свідків тих страшних подій, аби відтворити останні миті життя рідних.

Наталя – на Майдані з донькою. 15-річний син відмовився, сказавши, що ніколи у житті не захоче сюди приїхати. Він тяжко переживає втрату батька, мама заспокоює і вірить, що його смерть не стала марною

Марія Ткачук після убивства чоловіка залишилася сама з трьома дітьми. Найменшому – лише рік. Випадково в інтернеті жінка знайшла фотографію, де тіло Ігоря лежить на Інститутській. Сьогодні з дочкою за світлиною упізнали те місце.

Ганна Іванівна на Майдані уперше. Тут загинув її син, Роман Верениця. Останні хвилини його життя жінка бачила на відео. Там від обстрілу його намагається вкрити щитом інший патріот. Але марно. То був Роман Точин. Сьогодні Ганна Іванівна познайомилася з його родиною і подякувала.

За допомогу та підтримку люди дякують благодійним фондам. Держава ще не заплатила ані копійки обіцяних компенсацій. Та найбільше родичі чекають не грошей. Вони хочуть побачити бодай якісь зрушення у розслідуванні кримінального провадження.

Вимагати пояснень родини «Небесної сотні» пішли до Кабінету міністрів. Перший віце-прем’єр Віталій Ярема намагався заспокоїти людей нагадуванням про допомогу від держави, але виявилось, що ніхто нічого не отримав. Однак люди запевнили: допомога від держави — це справа другорядна, а в першу чергу їх цікавить розслідування. Тож тепер домовилися уже у вівторок провести спеціальну зустріч з Генеральним прокурором і міністром фінансів.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-05-2014 20:32 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100