28.03.2024 15:50 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Прикордонники без бою залишили держкордон у Свердловську. Фото

 

 

Українські прикордонники пішли із прикордонної служби, яка знаходиться у Свердловську.

Про це у своєму Facebook написав журналіст Роман Бочкала.

«Без бою. Українські прикордонники пішли зі Свердловська. Колона рухається убік Харкова. У цей момент стоять біля Краснодона на блокпосту», — повідомив він.

«Залишаючи свою базу у Свердловську, прикордонники залишили на радість сепаратистам цілий арсенал зброї. Напевно, на кордоні воно б знадобилося», — написав він.

Як повідомив Бочкала «Українській правді», причиною того, що прикордонники пішли без бою могло стати те, що днями «так званий бойовий підрозділ із цієї частини відправилося у Дьяково на посилення, де теж сепаратисти блокували місцевий прикордонзагін».

«Тобто таким чином, на ранок сьогодні Свердловський прикордонзагін виявився оголеним. По суті, там лишилися штабісти. Це може пояснити, що загін пішов. Але в них був час зібратися, а вони залишили досить багато озброєння», — додав журналіст.

У свою чергу держприкордонслужба набрехала:

«У зв'язку із украй різким загостренням ситуації навколо Луганського прикордонного загону й ряду прикордонних відділів Луганського й Донецького загонів, що унеможливило виконання прикордонниками своїх обов'язків, у ніч із 3 на 4 червня й у першій половині 4 червня була проведена спеціальна операція по переміщенню персоналу, зброї й майна деяких підрозділів на рубежі, визначені безпосередньо в лінії держкордону».

«Така передислокація сил і коштів прикордонслужби дозволяє підсилити контроль над лінією держкордону, у тому числі, на небезпечних напрямках».

«При передислокації один з відділів піддався збройному нападу терористів. Невідомі відкрили вогонь на поразку. У ході перестрілки було знищено три терористи, 1 АГС (автоматичний гранатомет станковий ) і автомобіль із боєприпасами. Після бою колона продовжила рух до нового місця дислокації», — сказано в повідомленні.

При цьому в Держприкордонслужбі Миколи Литвина не вказали, про які саме відділи йде мова.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-06-2014 22:58 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100