20.04.2024 12:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Луганський загін прикордонників залишив держкордон терористам. 3 фото. Відео

Луганський прикордонний загін після штурму. Фото: Роман Бочкала

 

 

Управління Луганського загону та відділ прикордонної служби «Станично-Луганське» 4 червня 2014 року перестали чинити опір терористам, бо не дочекалися підмоги.

 

 

Натисніть, щоб збільшити

Про це розповів співрозмовник Hubs з Луганського прикордонного загону.

«Підмоги не дочекалися. Довелося залишити розташування», — пояснив він, відзначивши, що за час протистояння, яке тривало дві доби, «близько 100 осіб з їхньої (бойовиків) сторони полягло».

 

 

 

Співрозмовник видання підтвердив, що підмога з повітря була, проте її було недостатньо.

«Літак дійсно прилітав. Трасер освітлив нам місце, де знаходилися терористи. Ми відкрили вогонь. Але щойно трассери закінчилися, літак полетів. І більше не повертався. Ми знову зв'язувалися зі штабом АТО. Але нас, по суті, „послали“. Сказали, що своїх проблем вистачає. Тому жодного підкріплення ми можемо не чекати», — розповів він.

«Сьогодні вранці (4 червня) біля загону зібралося вже близько тисячі бойовиків. Нам поставили ультиматум, або ми залишаємо розташування і залишаємо всю зброю і техніку, або вони йдуть на штурм», — повідомив прикордонник.

«Надії на підкріплення вже не було, а своїми силами відбити атаку ми б не змогли. Тому, щоб зберегти хлопцям життя, вирішили залишити розташування. Скільки залишилося зброї, точно сказати не можу. Але дуже багато», — додав він.

За словами співрозмовника, передумови для того, що бойовики рано чи пізно нападуть на загін, були давно.

Так, ще місяць тому близько 60 терористів атакували прикордонну заставу в селі Красна Талівка (Луганська область). Застава знаходиться приблизно за 70 кілометрів від Луганська і фактично на кордоні з Ростовською областю. Тоді прикордонники вогонь по бойовиках не відкривали, не було наказу.

«Можна було вже тоді зробити висновки і почати зміцнювати застави. Але, наскільки я знаю, була домовленість з Болотовим (Валерій Болотов, глава терористичної організації „Луганська народна республіка“), що нападів не буде. Очевидно, плани у терористів змінилися», — резюмує військовий.

Як відомо, управління Луганського загону прикордонників з 4:00 ранку понеділка атакували терористи і намагалися взяти його під контроль, вимагаючи від охоронців кордону здатися.

Прикордонники просили наземної підмоги у керівництва АТО, проте так і не отримали її.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 4-06-2014 23:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100