28.03.2024 18:49 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Кнопкодави проти «піаністів»

 

На фото кнопкодавить голова АП Турчинова тимошенківець Пашинський

Депутати від групи «Суверенна європейська Україна» зареєстрували законопроект щодо забезпечення особистого голосування парламентарями. Це сталося 31 березня. Значна частина цієї депутатської групи була у провладній більшості за Януковича, який відмовився від євроінтеграції. А після його втечі ці депутати придумали собі назву зі словом Європа.

У їхньому законопроекті йдеться про сенсорну кнопку, яка унеможливлює кнопкодавство. Але європейський підхід виявився на словах, а не на ділі. Уже 15 квітня депутат «Суверенної європейської України» Валерій Мошенський голосує за іншого депутата. А 17 квітня 2014 року депутат з цієї ж групи Ігор Молоток тисне за сусіда. Раніше, до реєстрації законопроекту, голосували чужими картками Сергій і Володимир Кацуби, Василь Ковач, Иштван Гайдош. Як може відбуватися таке роздвоєння у підходах? Ось цитата одного з авторів цього законопроекту Володимира Литвина: "Я їх лаю (депутатів – кнопкодавів), я вважаю це позитиву не додає. Я до цього часу не зняв наклейку, яку наклеїли депутати фракції «Удар» – «голосуй особисто».

Ще один зі спікерів цієї групи і авторів законопроекту щодо особистого голосування – Єремєєв знайшов, як виправдати порушників.

 

 

Нагадаю, Конституція України не називає жодної обставини, за якої можна було б голосувати карткою іншого депутата. Кнопкодавство або, як журналісти назвали це «гра на піаніно», за нової коаліції стала масовим явищем.

Законопроект для боротьби з кнопкодавством ще в січні 2013 року зареєстрували тодішні опозиціонери Тягнибок, Яценюк і Кличко. Він про карну відповідальність за голосування чужими картками. Автори пропонували від 5 до 8 років в'язниці за порушення. Але ці депутати уже 3 місяці при владі, а про цей законопроект ніхто і не згадує. Можливо тому, що карна відповідальність загрожувала б уже побратимам по коаліції.

 

 

Сергій Андрушко, рух «Чесно»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-06-2014 15:44 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100