29.03.2024 06:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Human Rights Watch закликають сторони конфлікту в Україні пам'ятати про міжнародне право

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch звернулася з відкритим листом до українського керівництва із закликом дотримуватися всіх вимог Міжнародного гуманітарного права під час проведення АТО на сході України та вказала на порушення цього права бойовиками.

Звернення підписав директор відділу Організації у Європі та Центральній Азії Хью Уільямсон.

«Ми закликаємо вас (уряд України. – Ред.) переглянути всі поточні операції в Семенівці, під Слов'янськом, інших місцях для того, щоб під час їх проведення українські сили повною мірою усвідомлювали всі свої зобов'язання за міжнародним правом. Адже використання летальної сили, що може призвести до загибелі, ураження цивільних осіб чи невиправданої шкоди цивільному майну та інфраструктурі, суворо визначається нормами міжнародного права», — йдеться в листі.

Водночас Human Rights Watch визнала, що дії повстанців порушують законодавство України, і що український уряд має право на проведення антитерористичних операцій. «Ми також визнаємо, що дії бойовиків, які діють в житлових районах, створюють там блок-пости, переміщуються всередині чи поблизу лікарень, можуть поставити під загрозу жителів, пацієнтів та медичних працівників на таких об'єктах», — підкреслюється у зверненні.
У листі зазначається, що всі висновки зроблені на підставі даних, отриманих від представників Організації на місці подій.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 11-06-2014 18:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100