19.04.2024 22:22 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ківалов поставить хрест на демократизації судової системи. А Янукович, Кузьмін та Лавринович можуть знову повернутися

 

 

З'їзд суддів України, на якому можливе остаточне формування органів юстиції в державі, може бути зірваний. На це вказує те, що рішення щодо перенесення з'їзду залежатиме від Павла Вовка — колишнього помічника голови комітету Верховної Ради з питань верховенства права та правосуддя.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» заявив колишній голова Верховного Суду, голова Ради суддів Василь Онопенко.

«Весь час йдуть розмови про те, що з'їзд суддів може бути перенесений, якщо буде рішення Київського адмінсуду, який, як відомо, очолює колишній помічник Ківалова — Павло Вовк. Якщо не пройде з'їзд суддів, не будуть сформовані такі органи, як ВРЮ, ВККС, не оновиться склад Конституційного суду, за що проголосувало понад чотириста парламентаріїв, у тому числі, якщо не помиляюся, і нинішній президент, який тоді був депутатом, — якщо це відбудеться, буде величезний відкат назад. І не буде якісного перелому в судовій системі, а відтак — і в країні», — підкреслив він.

Онопенко також зазначив, що десятки депутатів, здебільшого з партії регіонів, серед яких і Ківалов, хочуть визнати закон про люстрацію неконституційним. І ті самі обранці просили Раду суддів перенести з'їзд суддів.

«Потім депутат Стаднійчук, якого пов'язують зі Жванією, вносить законопроект, за яким ті, хто раніше обіймали посади в ВРЮ — Ківалов, Кузьмін, Лавринович — можуть знову повернутися», — додав колишній голова ВСУ.

За його словами, є, в тому числі, побоювання, що Конституційний суд у старому складі може визнати неконституційність закону про люстрацію або прийняти інші подібні рішення.

«Знаючи, як і «під кого»​​ формувався склад КС, цього виключати не можна. Тоді всі зусилля Майдану, всі його досягнення, всі його втрати, всі розмови про люстрацію — марні», — констатував Онопенко.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-06-2014 20:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100