29.03.2024 04:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Ринат Ахметов переформатував фракцію нелюстрованих регіоналів у Раді

 

 

Партія регіонів відсторонила Олександра Єфремова від виконання обов'язків голови фракції у Верховній Раді України. Відповідне рішення криється в затвердженому «регіоналами» новому форматі управління депутатським представництвом в парламенті. Тепер воно буде здійснюватися «колегіально» і, судячи з кадрового складу створеної ради фракції, замість Єфремова її діяльність відтепер координуватиме напряму Ринат Ахметов. Зокрема, до ради фракції увійшли депутати Тетяна Бахтєєва (давня подруга власника СКМ), Вадим Новинський (бізнес партнер олігарха) та Дмитро Шенцев (харківський партійний «смотрящий» Ахметова).

Власне, нічого нового в рішенні перевести управління фракції з одноосібного до колегіального немає. Ринат Ахметов і так де-факто керує всією політичною силою відтоді, як його давній соратник і колишній президент Віктор Янукович втік до Росії. Важливе в цій історії інше. Судячи з усього, «регіонали» нарешті збагнули іміджеву та електоральну шкоду, яку несе присутність в їх таборі таких людей, як Олександр Єфремов. Адже прізвище цього персонажа ось вже кілька місяців є синонімом таких характеристик, як «сепаратисти», «бойовики», та «терористи». І, схоже, невдовзі на нього чекає доля Олега Царьова, якого вже позбавили депутатської недоторканості та оголосили в розшук за підтримку та співпрацю з російськими найманцями-терористами на Донбасі.

Тобто, команда Рината Ахметова очищує свої ряди від людей, які можуть завдати серйозної шкоди і без того проблемній партії під час майбутньої парламентської кампанії. Це свого роду символічний акт, який свідчить про те, що «регіонали» готові приносити жертви заради збереження свого місця у вищій лізі вітчизняної політики.  З іншого боку, відсторонення Єфремова — це ще й останні заходи по зачистці партії від «лівих» кадрів, які не на 100% вірні її нинішньому фактичному лідеру та основному спонсору.

Судячи з усього, Єфремов не має жодних шансів ввійти в прохідну частину списку ПР, а відтак, вже за два-три місяці він може остаточно втратити депутатську недоторканність.

 

Дмитрий Буковский, dsnews.ua

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-06-2014 21:08 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100