23.04.2024 16:17 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Людину Медведчука Аваков призначив начальником УМВС України в Закарпатській області

 

 

За неофіційною інформацією, отриманою сайтом Закарпаття онлайн з власних джерел 25 червня 2014 року, міністр МВС Арсен Аваков таки підписав наказ про призначення начальником УМВС України в Закарпатській області Сергія Шаранича. До останнього часу останній перебував на цій посаді в статусі виконуючого обов’язки. Але навіть навіть при цьому викликав величезний спротив громади Закарпаття. Адже йдеться про те, що, по суті, С.Шаранич є на Закарпатті прямим ставлеником Віктора Медведчука – лідера антиукраїнського «Украинского выбора», кума президента Росії Владіміра Путіна, колишнього очільника адміністрації президента Леоніда Кучми та керівника СДПУ(о).

У часі скандальновідомих мукачівських виборів С.Шаранич особисто відкликав із приміщення Мукачівської ратуші бійців спецпідрозділу «Сокіл» за кілька годин до того, як туди увірвалися бандити і викрали виборчі бюлетені. Що, зрештою, дало можливість тодішній владі, представленій партією В.Медведчука, сфальсифікувати результати виборів.

До активного життя в структурі органів МВС С.Шаранича повернув режим Віктора Януковича. На піку владної безкарності Сім’ї С.Шаранич очолював одну з найважливіших посад – керівника управління внутрішньої безпеки у Львівській області ДВБ МВС України.

Призначення С.Шаранича на посаду в статусі в.о. викликало різко негативну реакцію усіх сил, що мали безпосереднє відношення до проведення Революції Гідності на Закарпатті. У зв’язку з цим кадровим рішенням споруду УМВС пікетував закарпатський АвтоМайдан. Вимога відставки С.Шаранича увійшла до резолюції віче ужгородського ЄвроМайдану. Свій негативний висновок по зазначеній кандидатурі оприлюднив Громадський люстрацій ний комітет Закарпаття. За підсумками громадських слухань в рамках оголошеного А.Аваковим конкурсу на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області громада Закарпаття, представлена силами, що брали участь в Революції Гідності, висловила підтримку іншому кандидатові.

У відповідь на громадський спротив С.Шаранич зробив цілий ряд кроків, які сповна продемонстрували його антидемократичну суть, схильність до підкилимних і навіть репресивних методів роботи.  Для того, аби утриматися при владі, С.Шаранич заручився підтримкою цілого ряду осіб, що працювали на збереження режиму Януковича на Закарпатті – екс-мерів Ужгорода С.Ратушняка та В.Погорєлова, підписанта угоди з «Украинским выбором» В.Медведчука, посередника у викупі останнім за заниженою ціною комплексу «Корона» в Ужгороді, колишнього кримінального авторитета І.Волошина та інших. Останні залучили до «публічної  підтримки» С.Шаранича відвертий криміналітет з числа «тітушок», що брали участь в ужгородському АнтиМайдані взимку поточного року.

Проти тих, хто протистоїть цьому, використовується весь арсенал засобів для за діяння механізму репресій: залякуються громадські активісти, за сфальсифікованими обставинами порушено кримінальну справу щодо головного редактора інтернет-видання «Закарпаття онлайн» Олега Диби; за те, що «Правий Сектор Закарпаття», наткнувшись на факти «кришування» міліцією об’єктів незаконного грального бізнесу, відновив справедливість в одному з таких підпільних закладів, кримінальні провадження порушено не проти кримінальних ділків, а щодо активістів ПС.

Безпосередню участь в кампанії дискредитації активістів та журналістів бере відомий своїми антимайданівськими закликами очільник прес-служби закарпатської міліції Олег Подебрій, звільнення якого у зв’язку зі специфічними методами діяльності вимагає журналістська спільнота Закарпаття.

Замість громадського контролю за діяльністю міліції, С.Шаранич задіяв по-суті злочинну схему, створивши «кишенькову» Громадську раду при УМВС України в Закарпатській області, більшість у якій становлять лояльні до нього особи і організації, і до якої входять особи з сумнівним, або й кримінальним минулим. Ще не будучи легітимним, цей орган вже поспіхом запропонував саме кандидатуру С.Шаранича на посаду очільника закарпатської міліції, ще раз продублювавши, для вірності, це рішення пізніше. Так само для легітимізації на посаді за участі анти майданних сил і політиків С.Шараничем з числа тих самих сумнівних осіб з числа колишніх функціонерів партії В.Медведчука, родичів і виразно кримінальних елементів було створено так званий «Люстраційний комітет Закарпаття».

Саме С.Шаранич тривалий час саботував створення на Закарпатті загону територіальної самооборони, який, зрештою, під шквалом критики таки було створено, але не з числа добровольців, а шляхом примусової мобілізації осіб, більшість з яких не можуть або відверто не бажають служити, і у випадку загострення ситуації у краї не зможуть повноцінно виконувати поставлені перед цим підрозділом завдання.

Тобто, у випадку появи на Закарпатті терористично-диверсійних підрозділів інших держав, як це було на Донбасі, міліція не просто не зможе протистояти цим загрозам, а й колаборуватиме зі злочинцями, оскільки її керівник є не просто ставлеником скинутого Майданом режиму В.Януковича, а й безпосередньо людиною В.Медведчука.

Саме з часу призначення С.Шаранича на посаду в.о. начальника УМВС України в Закарпатській області в структурі правоохоронних органів Закарпаття було реанімовано всі злочинні та корупційні схеми, що працювали в області за режиму Януковича.

Лобіював призначення С.Шаранича на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області особисто нинішній «губернатор» Закарпаття Валерій Лунченко – людина з команди Юлії Тимошенко, якій прямо інкримінуються тісні стосунки з В.Медведчуком і В.Путіним. При цьому сам В.Лунченко, всупереч закону, власним обіцянкам і вказівці президента України, досі зберігає за собою мандат народного депутата, оскільки вже ближчим часом позбудеться посади голови Закарпатської ОДА. Безпосереднє призначення С.Шаранича, попри активний спротив громадськості, здійснив міністр МВС за квотою Ю.Тимошенко А.Аваков, до якого суспільством висловлено чимало претензій щодо здачі Криму, бездіяльності  і, навіть, сприяння дестабілізації на сході України.

Слід розуміти, що подібне призначення не могло відбутися без прямої згоди прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і погодження Президента України Петра Порошенка.

Тобто, йдеться про те, що призначення С.Шаранича на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області є не просто зрадою ідеалів Майдану, а й безпосереднім сприянням його опонентам і ворогам України.

У кінцевому підсумку воно веде до остаточної втрати довіри народу України до владних структур і зокрема міліції, втрати її легітимності в очах суспільства. Більшість активістів і політичних сил, що брали участь в боротьбі на Майдані – ужгородському і київському – вже відкрито відмовилися визнавати призначення С.Шаранича.

Натомість, наразі своє задоволення з приводу призначення С.Шаранича оперативно висловили інтернет-ЗМІ, що входять до обойми колишньої партії регіонів та її сателіта С.Ратушняка.

Натомість, народний депутат В.Балога ще на початку травня поклав на владу відповідальність на можливу дестабілізацію на Закарпатті, пов'язану з «призначенням на цю посаду людини, зв'язки якої з Медведчуком не є таємницею» для обізнаних людей

Попри те, що перша інформація про підписання А.Аваковим відповідного наказу просочилася в ЗМІ ще вчора, офіційної інформації з цього приводу досі немає ні на офіційному сайті УМВС України в Закарпатській області, ні на сайті МВС України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-06-2014 22:26 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100