28.03.2024 18:27 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

МЗС України вимагає пояснити, яким чином українка Савченко опинилася в російській тюрмі

 

Україна вимагає від Росії негайно надати інформацію щодо незаконного вивезення льотчиці Надії Савченко на територію сусідньої держави.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

Відомство висловило «рішучий та категоричний протест у зв’язку з незаконним вивезенням на територію Росії Надії Савченко – військовослужбовця Збройних Сил України, яка раніше була захоплена представниками терористичних збройних формувань, що діють на сході України».

«Це є ще одним підтвердженням того, що терористи планують і реалізовують свої злочини на території України у тісній зв’язці зі спецслужбами Російської Федерації»,  — зазначили в МЗС.

«Відкрито викрадаючи громадян України на території нашої держави, російська влада не лише порушує всі можливі норми міжнародного права, а й вже переступає елементарні норми пристойності і моралі. Такі дії не залишаться без адекватної відповіді з боку України і міжнародної спільноти»,  — підкреслили у відомстві.

Україна вимагає від Росії «невідкладного надання українським офіційним представникам повної та вичерпної інформації про обставини незаконного вивезення Савченко до Росії, об’єктивного розслідування цього факту і покарання винних, негайного допуску до громадянки України українського консула для надання правової допомоги».

«Очікуємо від російської сторони вжиття заходів з метою безумовного звільнення Надії Савченко з-під варти та її повернення найближчим часом на Батьківщину», — заявили в МЗС.

«Закликаємо  міжнародне співтовариство засудити протиправні дії Росії, спрямовані на систематичне порушення прав та свобод громадян України, посилити тиск на російську владу, яка сьогодні, відчуваючи вседозволеність, перетворюється на реальну загрозу цивілізованому світу»,  — додали у відомстві.

Як відомо, Савченко, яку раніше взяли в полон терористи, зараз знаходиться у слідчому ізоляторі в російському Воронежі.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-07-2014 11:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100