19.04.2024 11:48 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Аваков замовив у Коломойського бронежилетів за ціною вдвічі дорожче

Міністерство внутрішніх справ акцептувало пропозиції ТОВ "ВКФ «Авіас» на постачання бронежилетів та касок на загальну суму 55,32 мільйона гривень.

Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель».

Як зазначається, замовляють 2 000 бронежилетів 5 класу захисту. Загалом партія обійдеться в 36,77 млн гривень, акцептована ціна одного жилету склала 18 387 гривень.

Окрім того за 18,55 мільйона гривень замовлено 6 тисяч шоломів для захисту від куль по 3 090 грн./шт.

Виробник та комплектація невідомі, оскільки тендер проводять за процедурою «у одного учасника», відтак технічне завдання на «ВДЗ» відсутнє. Отримати бронежилети й каски міністерство має до 1 вересня 2014 року.

Обмундирування замовляють з метою забезпечити вказаними засобами захисту особовий склад органів та підрозділів МВС, залучений для виконання завдань з охорони громадського порядку, боротьби зі злочинністю, підтримання безпеки дорожнього руху та інших заходів в рамках проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Обидві закупівлі здійснюють з огляду на нагальну потребу й відсутність часу на проведення відкритих торгів, які можуть зайняти півтора-два місяці.

Нагадаємо, ТОВ "ВКФ «Авіас» входить у група очільника Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського і займається продажем палива. Фірма є одним з найбільших постачальниківбензину й дизелю державним структурам, загалом за перші 6 місяців поточного року вона виграла тендерів на 450,99 млн грн.

Разом з тим 2 липня «Авіас» отримав дозвіл Кабміну на імпорт військових касок і бронежилетів.

Згідно з даними «ВДЗ», участь у переговорах по обох закупівлях брали дві фірми – окрім «Авіаса», Міністерство також вело переговори з ТОВ НВП «Темп-3000», яке зараз є основним постачальником бронежилетів для Міністерства оборони та Нацгвардії.

«Темп» пропонував постачати обидва товари суттєво дешевше.

Так, партію бронежилетів він готовий був продати за 16 млн грн (тобто вдвічі дешевше, по 8 000 грн./шт.), а шоломи – за 15,60 млн грн. (тобто на 16% дешевше, по 2 600 грн. за штуку).

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-07-2014 15:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100