28.03.2024 22:43 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

ТСН Коломойського на вимогу Роскомнагляду зняло повідомлення про федералізацію Сибіру

Редакція сайту ТСН.ua прийняла рішення зняти публікацію про ініціативу активіста Артема Лоскутова провести «Марш за федералізації Сибіру».

Це було зроблено після того, як видання отримало повідомлення від Роскомнагляду з вимогою зняти новину «як таку, що містить заклики до масових безладів і здійснення екстремістської діяльності», повідомляє Аin.ua.

У разі незгоди зняти матеріал, Роскомнагляд пообіцяв заблокувати доступ до сайту на території Росії.

«Для того, щоб наші читачі в Росії мали повний доступ до сайту ТСН.ua, редакцією прийнято рішення видалити дану публікацію», — йдеться в повідомленні редакції.

Спочатку стаття називалася «У Сібіру відмовляються годувати Москву и організовують марш за автономію», зараз її місці знаходиться технічна сторінка з написом про те, що матеріал не знайдений.

Віддалену новину можна почитати в кеші пошукової системи Google.

Таке попередження отримав не тільки ТСН.ua, а принаймні 14 ресурсів, серед яких — «Полит.ру», Regnum, «Новий регіон», «Росбалт», Slon.Ru.

Також заблоковані групи підтримки «маршу» в соцмережах. За інформацією «Телекритики» з українських видань аналогічний лист отримало інформагентство «Главком». Але там публікацію видаляти відмовилися.

Опозиційний російський політик Борис Нємцов написав на своїй сторінці в Facebook, що генпрокуратура РФ вже заблокувала сторінки в Facebook і «ВКонтакте» про цей захід, а також багато інших ресурсів.

«Організаторів назвали зрадниками батьківщини, пропагандони отримали підряди на боротьбу з прихильниками Маршу», — пише Нємцов.

Між тим, 1 серпня в Росії набули чинності поправки до закону «Про інформацію». Цей закон прирівнює популярні блоги з відвідуваністю більше 3000 користувачів на добу до ЗМІ і наказує їм обов'язкову реєстрацію.

Як повідомлялося раніше, повідомлення про марш за федералізацію Сибіру, запланований на 17 серпня і бажання оголосити Сибірську республіку в складі РФ поширили багато ЗМІ в неділю.

При цьому наголошувалося, що активізації дій активістів сприяли події в Україні, а саме «проголошення» ДНР «і» ЛНР ".

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 5-08-2014 20:07 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100