18.04.2024 08:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Українська Душевна спільнота пропонує вжити заходи, щоб віруючі та їх діти не втрачали свідомість у храмах. Відео

Натисніть, щоб збільшити

 

Українська Душевна спільнота звернулася до ВРЦіРО та низки посадових осіб, в тому числі до міністра культури Євгена Нищука та генерального директора Національного заповідника «Софія Київська» Олени Сердюк, з проханням уважно подбати про дотримання елементарних санітарних норм під час богослужінь у Софійському соборі та інших культових спорудах.

Як зазначено у листі, 23 серпня 2014 року під час молебну за Україну в Софійському соборі на території Національного заповідника «Софія Київська» від надзвичайної задухи в храмі знепритомнів син президента України Михайло Порошенко.

З відеозапису, поширеного засобами масової інформації, вбачається, що сім’я не реагувала на прохання дитини відпустити її подихати свіжим повітрям. На думку Української Душевної спільноти, твердість віри та сімейні цінності не виправдовують подібного ставлення до дитини, що створює загрозу її здоров’ю і з огляду на високий статус батьків у суспільстві показує іншим людям небезпечний приклад релігійного фанатизму.

 

 

Якщо про уникнення таких ситуацій не турбуються батьки, якщо деякі віруючі схильні нехтувати здоров’ям, про це має турбуватися адміністрація культових споруд та священнослужителі. Така турбота має виявлятися у забезпеченні належної вентиляції, недопущенні скупчення надмірної кількості людей у приміщеннях, наданні невідкладної допомоги особам, у яких погіршується самопочуття під час участі в релігійних обрядах — йдеться у листі.

Також Українська Душевна спільнота бажає міцного здоров'я Михайлові Порошенку і висловлює сподівання, що його батькам надалі вистачить мудрості та здорового глузду не піддавати подібним випробуванням людську гідність Михайла.

Хранитель віри Української Душевної спільноти Юрій Шеляженко зазначив, що як член комісії у справах релігій Громадської ради при Міністерстві культури України пропонуватиме громадській раді виступити з аналогічним зверненням.

Українська Душевна спільнота є релігійною громадою віруючих в найвищу цінність людини, вірних святиням безмежності людини та суверенітету особистості, віри в себе, вірності собі, володіння собою. Одним з традиційних моральних принципів цієї релігії є подолання стадності, тобто безплідного скупчення людей, з Божою допомогою.


Коментарі

коментарів

Дата публікації: 26-08-2014 19:37 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100