16.04.2024 22:34 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Жити по-новому? Звільнено з-під варти майора-беркутівця Дмитра Садовника, що командував розстрілом 39 євромайданівців

Дмитро Садовник

Печерський райсуд Києва звільнив з-під варти командира роти «Беркуту», який підозрюється в розстрілі 39 євромайданівців на вул.Інститутській в Києві.

Про це повідомляє Генеральна прокуратура України.

Підставою для звільнення стала наявність у підозрюваного у вчиненні особливо тяжких злочинів дружини, трьох дітей та квартири у місті Києві, а також його позитивної репутації.

На думку суду, ці обставини є гарантією того, що підозрюваний не ухилятиметься від кримінальної відповідальності.

Генеральна прокуратура України обурена таким рішенням та розцінює позицію Печерського районного суду як таку, що сприятиме ухиленню від відповідальності підозрюваного у злочинах, за які передбачено покарання від 10 років до довічного позбавлення волі.

З огляду на це, підготовлено апеляційну скаргу на зазначене рішення.

Водночас, як пише активіст Євромайдан SOS Тарас Гаталяк на своїй сторінці в Facebook, йдеться про беркутівця Дмитра Садовника.

ГПУ було закінчено досудове розслідування та розпочато ознайомлення потерпілих із матеріалами кримінального провадження стосовно командира роти полку міліції «Беркут» та двох його підлеглих.

Вони спільно з іншимиправоохоронцями вранці 20 лютого 2014 року, виконуючи злочинний наказ колишніх керівників держави, неправомірно застосували вогнепальну зброю та вчинили вбивство 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській у місті Києві.

У зв’язку із закінченням терміну тримання під вартою підозрюваних, слідчий звернувся до Печерського районного суду з клопотаннями про продовження строку тримання під вартою, враховуючи об’єктивні ризики можливості їх ухилення від слідства та суду.

Натомість, слідчий суддя, задовольнивши клопотання про продовження строку тримання під вартою двом підозрюваним, звільнив з-під варти їх командира, який згідно отриманих слідством даних керував розстрілом «майданівців».

Генпрокуратура продовжує ознайомлення підозрюваних з матеріалами провадження для направлення обвинувального акту до суду.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-09-2014 18:54 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100