29.03.2024 13:30 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

План взяття Іловайська розробив дніпропетровський рейдер Геннадій Корбан

Командир батальйону «Шахтарськ» Андрій Філоненко заявляє, що плануванням операції з взяття Іловайська займався заступник дніпропетровського губернатора Геннадій Корбан.

Про це він сказав на засіданні тимчасової слідчої комісії з розслідування загибелі українських військових під Іловайськом, передають Українські новини.

Філоненко зазначив, що 5 серпня 2014 року Корбан провів нараду, на якій, крім нього, були присутні комбат «Донбасу» Семен Семенченко, командир батальйону «Азов» Андрій Білецький і командувач сектору «Б» генерал Руслан Хомчак.

«Нараду було присвячено плануванню операції із зачищення й взяття Іловайська... Там всі завдання ставив Корбан... Командував там всім не Хомчак, на мою думку, командував там всім Корбан», — сказав комбат.

За словами Філоненка, розпорядження керівництва МВС про залучення батальйонів спецпризначення до операції не було, батальйони підкорялися безпосередньо генералові Хомчаку.

Комбат «Шахтарська» заявляє, що 7 серпня мав на руках агентурні дані про істотне збільшення кількості терористів в Іловайську.

Він стверджує, що надав ці дані Корбану, керівництву батальйонів «Азов» і «Дніпро-1».

Філоненко заявляє, що вони ці дані проігнорували й наполягали на малій кількості супротивника й можливості взяття міста силами батальйонів «Шахтарськ», «Азов» і «Дніпро-1».

Він також повідомив, що під час проведення операції з взяття Іловайська загинуло 4 і було поранено 16 бійців батальйону.

Комбат наголосив, що дозвіл на відхід дав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Філоненко зараз балотується до Верховної Ради за списком Радикальної партії Олега Ляшка.

Згодом, у коментарі «Українській правді» Геннадій Корбан заявив, що не знає такого комбата як Філоненко і заяви «самозванців» не коментує.

Він також заперечив свою участь у розробці плану зі взяття Іловайська.

Звільнений президентом з поста міністра оборони Валерій Гелетей самовпевненно вважає, що при плануванні й проведенні операції зі звільнення Іловайська не було допущено жодної серйозної помилки.

Семен Семенченко заявив про загибель понад 1 тис. бійців під Іловайськом.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 14-10-2014 16:06 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100