25.04.2024 16:05 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Фальшиві гроші з каси банку Credit Agricole

 

Якщо ви переконані, що міняючи чи отримуючи валюту в касі банку, ви себе убезпечуєте від фальшивих купюр, то мушу вас розчарувати.

Коли мені з Німеччини зателефонувала сестра й сказала, що 800 євро, які я їй передала, є фальшивими, я не могла повірити. Гроші заблокував банківський термінал, потім їх передали в поліцію. Експертиза підтвердила, що «мої» євро є справді хорошою підробкою.

Отже, крім того, що ми втратили гроші, ми ще й ризикували отримати проблеми з німецькими правоохоронцями та мусили їм довести, що не є фальшивоментниками. Коли поліцейські дізналися, що гроші потрапили до наших рук від українського банку, вони лише посміхнулися. Мовляв, нічого дивного для України.

800 євро – 4 купюри по 200 євро – я отримала в банку Credit Agricole. Перед тим, я їх замовила, адже для першого разу для банку це велика сума.

 

 

 

 

До того ж, як з'ясувалося, українські банки не фіксують номери купюр, які проходять через касу.Квитанція про видачу банком валюти в мене збереглася. При цьому я чітко пам'ятала, що в касі банку мені видали кошти саме такими купюрами. Не щодня випадає тримати в руках 200-єврову купюру.

Але коли я звернулася до банку, мені відповіли, що купюри номіналом у 200 євро вони... не могли видати. Що такі суми їм передає центральне відділення, і того дня за документацією такі купюри в них не числяться.

Однак перевірку банк таки почав. І камери спостереження показали, що касир дійсно видала мені 4 купюри саме в 200 євро.

У мене зажевріла надія повернути собі гроші.

У результаті я отримую письмову відповідь від банку, яка зводиться до двох речень: «У діях касиру порушень не виявлено. Перевіряйте гроші, не відходячи від каси».

 

 

 

І як я їх мушу перевіряти? Носити із собою детектор банкнот?!

Касир іншого банку розповіла мені, що вони часто економлять і використовують застарілі детектори банкнот, які не в змозі розрізнити нормальну підробку.

Заяву в міліцію я теж написала. Черговий міліціонер змарнував на мене й мою заяву більше години. «Вам зателефонує слідчий і викличе до себе», – сказав молоденький міліціонер. Минув місяць – реакції нуль.

У такій ситуації міг опинитися будь-хто. І, напевно, опинилася не одна я. Важко спрогнозувати, з якими проблемами можуть стикнутися українці через недосконалість роботи банківської системи.

Уявіть собі ситуацію, що ви зібралися в закордонну поїздку. Для цього ви пішли до банку та купили там валюту. Приїздите на відпочинок, ідете до магазину – і там з'ясовують, що ваші гроші підроблені. Крім того, що ви опиняєтеся за кордоном в омріяній поїздці без грошей, у вас ще можуть бути проблеми з місцевими правоохоронцями.

Виходить, що кожен із нас може стати жертвою фальшивок навіть у банку. І механізмів довести той факт, що ти віддаєш банку справжні гроші, а в обмін отримуєш фальшиві папірці – не існує?..

 

Тетяна Кусок, БанкІск

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-10-2014 11:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100