25.04.2024 23:47 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Порошенко здав рашистам 32 блокпост біля села Смілого на Луганщині. Подробиці. Відео

 

Українських військових, які утримували 32 блокпост біля села Смілого на Луганщині, бойовики випустили із оточення.

Про це повідомила журналістка «Громадського ТБ» Настя Станко.

«32-й блокпост всі вийшли з оточення. Всі, що були на 32-ому, вийшли з боєприпасами і з важкою технікою. Уже минули 31-й блокпост», — написала вона в своєму Twitter.
100% особового складу 80 бригади, які були на блокпосту, вже в повній безпеці, повідомив начальник штабу 2-го аеромобільного десантного батальйону 80 бригади. Наразі військові направляються до місця постійної дислокації. Так само й бійці Національної гвардії, які також утримували блокпост, відступили на безпечну територію.

Раніше журналістка повідомляла, що бойовики обіцяли до опівночі випустити військових з оточення разом із технікою та припасами, якщо вони залишать позиції.

Тоді, за словами військових, командування не давало жодних конкретних наказів – ані атакувати, ані відступати. Єдиний наказ, який мали гвардійці – «триматися».

«Триматися» військовим пропонували за допомогою води та макаронів, які бойовики пропустили вперше за два тижні. Однак і цю передачу ретельно перевірили, забрали всі «передачки», дозволили провезти тільки 5 пачок цигарок на людину та декілька бутлів води.

Окрім води, військовим у понеділок дозволили забрати тіла загиблих побратимів. Як повідомляє Настя Станко, з поля бою вдалося забрати тіла 4 загиблих. З них – троє айдарівців та один із командирів Національної гвардії, який загинув минулої неділі. Також бійці забрали з поля бою рештки ще 5-6 загиблих.

Прориватися із оточення українські військові самостійно не могли, зазначала журналістка. За її словами, у понеділок вдень у Смілому розмішена важка техніка бойовиків, зокрема «Гради». Разом із сепаратистами там стояли військові 34-го псковського полку, вночі прийшло підкріплення чеченців, сербів та донських казаків з Росії. Поле навколо блокпосту також заміноване. При цьому українських військових на блокпосту було 110 осіб.

Наразі відбувається ідентифікація тіл загиблих та з'ясування долі декількох військовослужбовців, що офіційно вважаються зниклими безвісті.

На запитання журналістів, чому РНБО раніше заявляла, що цей блокпост не є в оточенні, і таким чином фактично дезінформувала громадськість, брехун Лисенко послався на порядок надходження інформації. «Порядок надходження інформації – від польових командирів до штабу АТО, через Генштаб, а  потім вже в РНБО», — заявив він.

Лисенко підтвердив, що 32 блокпосту як точки біля селища Сміле вже не існує.

Раніше повідомлялося, що блокпост сил АТО під м.Сміле на Луганщині забезпечений водою.

Про це заявив у своєму Твіттері брехливий президент Петро Порошенко.

А у РНБО заявляли, що ситуація в р-ні 32-го блокпосту під м.Сміле залишається контрольованою.

«Наразі блокпост не обстрілюється. У військових достатньо зброї, боєприпасів щоб відбити можливий напад. У разі необхідності підрозділи ЗСУ готові надати підкріплення — для цього сформовані мобільні бронегрупи», — зазначив 25 жовтня Лисенко.

Разом з тим з'явилася інформація, що блокпост більше 50 годин перебуває без води і оточений. Про це, зокрема, повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

Однак в РНБО заявили, що  інформація про начебто повне оточення блокпосту, розташованого на напрямку Сміле — Широке не відповідає дійсності.

«Наші підрозділи повністю забезпечені і водою, і харчуванням, і боєприпасами», — розповів порошенківскі байки речник ІАЦ РНБО Андрій Лисенко.

На те, щоб вивезти убитих з заблокованого блокпоста російські окупанти дали годину часу, і як гарантію того, що хлопці відвізши тіла повернуться — взяли в заручники двох нацгвардійців.

Усьому ж 32 блокпосту висунули ультиматум: вийти зеленим коридором до 12 ночі з цієї території. Інакше поїдуть на блокпост танками. Загалом нацгвардійці і десантники 80 аеромобільної бригади, що там стоять зафіксувли біля Смілого 22 танки сепаратистів, 2 гради, розвернуті в їхній бік, а також машину повну протипіхотних мін -листочків. Усе поле навколо 32 блокпоста сепаратисти замінували, заявили самі бійці.

«22 одиниці техніки розбиті, більше двохсот „200-сотих“», — розповів один з військових журналістам.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 28-10-2014 19:33 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100