19.04.2024 03:58 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Сергій Тарута захопив 18 гектарів державних земель в «Пущі-Озерній». Відео

Екс-губернатор Донецької області Сергій Тарута захопив 18 гектарів землі у державному санаторії «Пуща-Озерна», що розташований під Києвом у курортній зоні Пуща-Водиця.

Про це йдеться у сюжеті телепрограми «Наші гроші».

Як зазначає видання, самозахоплення землі Тарута здійснив після того, як придбав будинок на території санаторію.

Будівля спочатку належала Державному управлінню справами. У 2004 році дачу викупила приватна фірма «Юрком Консалтинг». Ця компанія належить Світлані і Максиму Лавриновичам, сину  і дружині тодішнього міністра юстиції Олександра Лавриновича, пише видання.

У 2008 році прокуратура Києва за підтримки Кабміну та ДУС просила визнати, що Лавриновичі придбали цей маєток із порушеннями закону. Однак Оболонський районний суд міста Києва позов відхилив. На той момент будинок вже пройшов низку перепродажів. У 2008 році його придбав Сергій Тарута.

За документами, екс-губернатору належать лише житлові приміщення, площею 500 кв. м. Жодного метра землі екс-губернатор у санаторії не купував.

«Ми рахуємо борги з 2008 року, коли нинішній власник придбав цей будинок. До цього, з 2004 року, також були інші власники — і їм ми не виставляємо рахунки. Ніхто ніколи не платив. Найголовніше, що не можуть потрапити туди ті люди, які відпочивають у цьому санаторії і сплачують кошти за путівки, хочуть гуляти лісом  і територією, яка санаторію належить, але потрапити на цей серйозний шматок землі  — 18 га і пройтися там — не можуть», — розповів журналістам директор санаторію Ростислав Драпушко.

За підрахунками санаторію Тарута за шість років заборгував понад 3 мільйона гривень.

 

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 29-10-2014 12:19 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100