17.04.2024 01:07 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Піарити Гонтарєву буде справжній «русский человек»

З наступного тижня за піар НБУ та його керівника буде відповідати екс-віце-президент банку ВТБ-Україна Наталя Бондаренко, яка багато років просувала ідеї «русского міра» в банківській журналістиці...

Перш за все, ніхто не сумнівається в професійності Наталі Бондаренко. Людина керувала прес-службою ВТБ-Україна багато років і керувала добротно і якісно. Проте виникає, як мінімум, запитання до ідеологічного базису Бондаренко.

Справа в тому, що Бондаренко прийшла в ВТБ разом із колишнім керівником банку Вадимом Пушкарьовим. Останній ніколи не ховав своїх проросійських настроїв і завжди в кулуарних бесідах говорив, що в України немає іншого шансу, ніж тісна політична та економічна кооперація з Москвою. Власне робота ВТБ і була одним із наріжних каменів по створенню «русского міра» в Україні. А піаром цієї роботи займалася Наталя Бондаренко.

Можна навести один простий приклад. Ось цитата із інтерв'ю Пушкарьова, де він доводить, що у українців і росіян однакова не лише ментальність, але й «понятийность»:

"Появятся ли в этом году кредиты в российской валюте?

Как вы знаете, спрос рождает предложение. Учитывая тот факт, что торговый оборот с Россией составляет $40 млрд., а доллар не является официальной платежной единицей, работать через третью валюту глупо. Поэтому, безусловно, появятся. Российская валюта более стабильна, чем гривня. Это обусловлено тем, что Россия раньше вышла из кризиса и там есть две трубы, из которых «бьют» деньги. У нас, к сожалению, этого нет. В целом же работать с Россией выгодно: там есть огромные финансовые ресурсы, у нас одинаковая ментальность и, я бы сказал, «понятийность» — мы мыслим схожими категориями и понятиями.

В часи Януковича ця фраза була особливо актуальна. Але повернімося до нового піарника Гонтарєвої. Звичайно ж Бондаренко професіонал. Але чи може  керувати прес-службою НБУ людина, яка останні роки стояла на сторожі інтересів держави Росія (ВТБ – належить не приватним акціонерам, а державі Росія) питання, на жаль, риторичне. Патріотизм – це для телевізора і тих ненормальних, що на Майдани виходять.

 

 

Леонід Чумак, БанкІск

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 21-11-2014 19:12 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100