19.04.2024 21:55 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Кличка тендерять мільярди на ремонт вагонів метро з порушенням закону

 

Департамент транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації призначив на 30 грудня 2014 рокурозкриття пропозицій по тендеру на модернізацію 50 вагонів столичного метрополітену на очікувану суму 1,02 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Передбачено комплексну модернізацію вагонів типу «Е» та його модифікацію з впровадженням асинхронного тягового приводу. Оновлені вагони мають бути поставлені до 31 жовтня 2015 року.

Роботи фінансуються за кошти, отримані від уряду Японії в обмін на українську квоту по забрудненню повітря в рамках Кіотського протоколу.

Тендер було оголошено 2 грудня по процедурі «відкриті торги», що передбачає участь щонайменше двох конкурентів.

Разом з тим, в день оголошення тендеру заступник голови КМДА Ігор Ніконов заявив, що переможець вже визначений.

«З Крюківським вагонобудівним заводом планується в січні підписати договір на модернізацію ще 50-60 вагонів, які будуть поставлятися до кінця року», – заявив Ніконов.

Крюківський завод у 2012 отримав замовлення на модернізацію 95 вагонів КП «Київський метрополітен» на суму 1,08 млрд грн. При цьому пропозиція заводу не була найдешевшою. Нині модернізація коштуватиме майже вдвічі дорожче у перерахунку на один вагон, що відповідає зростанню курсу долара.

На заяву Ніконова про заздалегідь визначеного переможця відреагував перший заступник керівника «Укрзалізниці» Максим Бланк.

«А як же публічний тендер? Якщо за Кіотські гроші, то можна? У «Укрзалізниці» теж є заводи, які могли б взяти участь», – написав він на своїй сторінці у фейсбуку.

Додатково Бланк повідомив, що мав на увазі депо у Каховці, Ковелі, Бахмачі та Синельникове, які ремонтують пасажирські вагони.

Акціонерами Крюківського вагонобудівного заводу є компанії ОВ Капитал Менеджмент ГмбХ (Австрія), AS Skinest Finants та Osauhing Delantina (обидві з Естонії), Трансбілдінг Сервіс Лімітед (Великобританія). Роботу заводу контролює голова наглядової ради Володимир Приходько.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 10-12-2014 12:42 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100