28.03.2024 17:44 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Україна у трійці найнебезпечніших країн для журналістів: 6 вбитих, 33 викрадено, 215 отримали погрози


Міжнародна організація «Репортери без кордонів» опублікувала річний звіт, згідно з яким праця журналіста в Україні дуже небезпечна. Україна опинилася серед тих країн, де журналісти найчастіше можуть бути викрадені або арештовані.

«Журналісти можуть бути затримані або викрадені брутальним способом і через кілька годин звільнені без пояснення причини цього кроку», читаємо у звіті Репортерів без кордонів. Цього року таке сталося у випадку 47 журналістів.

Цього року в Україні було викрадено 33 журналістів, 215 отримали погрози або були атаковані. В основному це були дії міліції та інших силовиків проти журналістів під час протестів на Майдані у січні і в лютому.

Викрадання траплялися переважно на сході країни, де продовжується конфлікт, незважаючи на проголошене у вересня припинення вогню.

Україна стала третьою найнебезпечнішою для журналістів країною у світі щодо кількості вбитих – з шістьма убитими – після Сирії (15) і Палестинської автономії (7).

Серед найнебезпечніших районів в Україні є Донецька та Луганська області. Багато патрулів і блокпостів, контрольовані невідомими озброєними особами, створюють небезпеку для журналістів.

Звіт реєструє деяке зменшення кількості вбитих у світі журналістів, зате вбивства стають дедалі варварськими, а кількість викрадень різко збільшується.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 18-12-2014 12:55 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100