28.03.2024 22:32 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

У Авакова закрили кримінальну справу Олександра Януковича. Документ

 

 

У МВС не знайшли протизаконних дій в тому, як Всеукраїнський банк розвитку Саші «Стоматолога» отримав у 2012—2013 роках смачні «зарплатні проекти» податкової, МВС, судових управлінь Києва та Донецька.

Ще у липні поточного року начальник Шевченківського РУ ГУМВС України в м. Києві Осипенко Р.І. повідомив, що досудове розслідування триває, вже отримано наявну інформацію, стосовно державних установ міста Києва, які користувались послугами Всеукраїнського банку розвитку навіть (!) допитано в якості свідка представника банку.

Але в результаті досудового розслідування старший слідчий слідчого відділу Шевченківського РУ МВС Тімонькін Олег Вікторович встановив «відсутність в діянні складу кримінального правопорушення».

Тімонькін Олег Вікторович прийняв рішення закрити справу, яку сам же й починав розслідувати за спільним зверненням народних депутатів та Центру протидії Корупції у березні 2014-го.

Витяг з відповіді Авакова:

 

 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснював Харченко Дмитро Олександрович, прокурор Шевченківського району Києва.

Харченко Дмитро Олександрович теж нічого підозрілого не побачив, бо постанову про закриття кримінального провадження досі не скасовано.

Міністр Аваков зобов'язав слідчих київського ГУМВС вивчити матеріали закритого кримінального провадження та, у разі виявлення порушень, скасувати постанову про закриття.

Викладене вище додаткових коментарів з боку Центру протидії корупції не потребує – нецензурщина є неприйнятною формою спілкування в нашій команді.

— – —

5 лютого 2014 року. Минуло 3 три місяці ЄвроМайдану. Залишки кривавого режиму Януковича, які ще роїлися в Межигір'ї, на Банковій та в Урядовому кварталі, уже вбили перших чотирьох героїв Небесної Сотні, покалічили 1739 активіста, 35-ти «допомогли» зникнути безвісти.

У цей час ЦПК разом з Чумаком, Оробець та Головком направили до «золотого» генпрокурора Пшонки, пошановувача розкошів у стилі «треш», звернення з описом усіх, відомих нам на той час, фактів незаконного збагачення сина екс-президента Януковича: http://yanukovich.info/uk/oleksandr-yanukovych/

Перший заступник Пшонки – В.В.Білоус, практично рідна ЦПК людина – стільки разів відмовляв нам у порушенні проваджень та здійсненні перевірок, що листування з ним можна видати окремим томіком, і в цей раз не схибив – відфутболив нас до МВС.

Минуло трохи більше місяця і 19 березня уже міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про порушення 2 проваджень:

1. Щодо неправомірних дій службових осіб Донбаського Розрахунково-фінансового центру. Ст. 364 КК України: зловживання владою або службовим становищем, та

2. Щодо неправомірних дій службових осіб Всеукраїнського банку розвитку. Ст. 355 КК України: примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань.

Перше провадження поїхало в прокуратуру Донецької області. Вочевидь, у МВС виходили з тієї логіки, що злочинець завжди повертається до місця злочину і там, на Донбасі, у розпал сепаратистських настроїв, розслідувати справу буде легше.

Відповідь щодо результатів розслідування ми ще чекаємо.

Друге дісталося Шевченківському управлінню в Києві, а саме – Тімонькіну Олегу Вікторовичу, який «встановив відсутність» і «закрив».

RIP.

 

 

Віталій Шабунін, голова правління Центру протидії корупції, експерт антикорупційної групи Реанімаційного пакету реформ

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 19-12-2014 18:48 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100