28.03.2024 18:54 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Корупціонер Аваков покриває комерційну «прокладку» та побори за закордонні паспорти

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков публічно підтримав збирання з громадян коштів, яке вже визнане судами незаконним. Про це пише Віктор Трегубов у «Європейській правді».

Приводом для критики стали публікації міністра Авакова на своїй сторінці у Facebook та в блозі на «Українській правді» про те, що вартість паспорту для виїзду за кордон має скласти від 518 до 1024 грн.

Як з’ясувалося, заяви міністра містять низку перекручень, а також заклики на адресу держорганів до вчинення протизаконних дій.

Так, Арсен Аваков навів неправдиві дані про вартість оформлення закордонного паспорта, яка нібито у 2013 році складала 800 грн, а у 2014 завдяки його роботі була знижена до 120 грн.

Насправді ця вартість для громадянина у вказаний період не змінилася.

«Більше того, у 2014 році ситуація навіть погіршилася, бо Державна міграційна служба (ДМС) почала «заганяти» громадян за отриманням паспортів до офісів Державного підприємства «Документ», де додатково стягується ще 250 грн на кожному паспорті», – зазначає Тимощук.

З допису Авакова виходить, що у 2015 році паспорт суттєво подорожчає, оскільки коштуватиме від 518 до 1024 грн (замість нібито 120 грн). 261 грн з цієї суми – вартість бланку закордонного паспорта. Експерт звертає увагу, що в Молдові ця ціна складає лише 7 євро, хоча документ друкує фінський виробник.

Окремою проблемою є те, що міністр Аваков, як і раніше,  закликав користуватися комерційною послугою «ДП документ», яке стягує додаткові гроші із заявників «ні за що», а також існує поза правовою системою України.

Також, за словами експерта, «міністр виправдав існуюче сьогодні свавілля в системі Державної міграційної служби, яке пов’язане з тотальним ігноруванням рішень судів у справі про оплату закордонного паспорта».

Наразі існує низка судових рішень, за якими з громадянина не може стягуватися плата за бланк паспорта, а лише державне мито у розмірі 170 грн, оскільки паспорт «є власністю держави».

Однак Аваков вважає, що ДМС має і далі порушувати судові приписи.

«Нарешті міністр внутрішніх справ визнав свою причетність до функціонування цієї системи та відповідальність за неї», – підсумовує експерт.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 6-01-2015 20:14 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100