19.04.2024 21:41 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Олександр Терещенко врятував життя своїх побратимів, але сам позбувся рук. Подробиці. Потрібна допомога

КВ бою за донецьке летовище Олександр Терещенко врятував життя своїх побратимів, але сам позбувся рук. У них вибухнула ворожа граната, якої він так і не встиг відкинути на безпечну відстань.

Боєць до війни працював на телебаченні, був і оператором, і журналістом.

Служити Олександр пішов добровільно – в 79-ту бригаду гранатометником. Спочатку у зону АТО, а потім і в саме її пекло, Донецький аеропорт,  зголосився сам.

Олександр був очима цього братства. “Очі” — так кіборги називали пост на межі терміналів, де бійці виглядали ворога. Проте, тиждень тому бойовики підібралися впритул.

“Почали ми відкидатися гранатами, стріляти, в нас полетіло все на світі. Я повернувся побачив, що лежить граната, за пів метра від мене. Думав, що встигну її відкинути . А граната розірвалася у мене в руках,”- розказує боєць Олександр.

“Чотири людини зобов’язані йому життям. Крім усього там ще були б жертви, бо можлива була детонація інших боєприпасів, тих же гранат,”- заявляє в.о. заступника командира роти Михайло Яременко.

Нині кіборг у шпиталі, його вдалось урятувати, проте руки – ні.

“Була велика крововтрата. На жаль відновити руки було неможливо тому, що руки висіли практично на сухожиллях,”- розповів директор обласної офтальмологічної клінічної лікарні Валерій Сердюк.

Найбільше, зізнається чоловік, боявся миті, коли до його палати увійдуть діти. Не хотів, аби бачили батька-інваліда.

Бійцю потрібне тривале лікування, а потім – закордонні протези, тому рідні й друзі збирають гроші.

І без нашої з вами допомоги йому не обійтися. Щоб поставити дві протезні руки потрібно зібрати 80 тисяч євро, і в цьому можете допомогти саме Ви.

Банківська карта:
4149625804216388
Отримувач:
Терещенко Лариса Володимирівна

 

 

Київська спілка учасників бойових дій в АТО

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-01-2015 21:39 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100