29.03.2024 18:04 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Будівельний аферист екс-«регіонал» Вишняков хоче вкрасти дитсадочок у малюків Ірпеня?

Екс-«регіонал» Ігор Вишняков

«Чому ви забираєте у дітей дитсадок?», «Коли дитячий садок буде нарешті передано у комунальну власність?» – такі питання ставили з десяток журналістів мовчазному хлопцю з фірми БГМ ЛТД у Київському окружному адміністративному суді, де 2 січня 2015 року під головуванням судді Балаклицького розглядався позов щодо правовстановлюючих документів на будівлю скандально відомого дитсадка «Фортеця». Хлопець мовчав, як партизан на допиті.

Однак було вже пізно приховувати від преси та від громади хапальні інстинкти його фірми, власником якої є будівельний аферист, «регіонал», приятель Януковича-молодшого, колишній секретар Ірпінської міськради Ігор Вишняков.

Справа в тому, що самореклама Вишнякова як успішного будівельника є дутою. Про це розповідає, наприклад, його колишній партнер Дмитро Кирильчук. Все, що Вишняков нібито збудував, насправді будували його партнери на залучені ними ж кредити та інвестиції. А Вишняков грав роль «смотрящего», займався політичним дахуванням від імені ще вищого даху.

Під час Революції Гідності найвищий дах поїхав з Банкової в Росію і залишив напризволяще свої золоті батони та банди посіпак. Вишняков залишився без цього даху. Сплачувати свої борги перед партнерами, клієнтами та громадою Ірпеня він не збирався, тому відсиджувався в Іспанії.

Але партнери Вишнякова, які брали участь у Революції Гідності, не збираються тікати з України і хочуть продовжувати розвивати соціально відповідальний будівельний бізнес в Ірпені. Для цього їм необхідно виконати зобов’язання перед клієнтами та громадою. І, перш за все, це стосується давно обіцяної передачі у комунальну власність міста Ірпеня будівлі дитячого садка по вул. Суворова, 1-ш.

Вишняков зараз розпоряджається дитсадком як хоче, хоча навіть формально будівля дитсадка побудована лише на п’яту частину коштів його фірми «БГМ ЛТД». І то у межах договору, за яким він та його партнери зобов’язалися передати побудований дитсадок у комунальну власність. Замість того, щоб виконати це зобов’язання, Вишняков перетворив дитячий садок на власний бізнес, оголосив його приватною власністю, відкрив там дитсадок «Фортеця» з карколомним прейскурантом. Вартість навчання однієї дитини – більш ніж 4500 гривень! Такі ціни можуть бути у вищих навчальних закладах, але для дитсадка це занадто. Не можна наживатися на дітях – так роблять лише аферисти, пише ірпінський сайт «Правда тут».

Щоб забрати дитсадок з кримінальної імперії Вишнякова і передати в комунальну власність міста Ірпеня, його колишнім партнерам, перш за все, треба було оформити свою долю власності на будівлю. Вони звернулися з відповідними заявами до компетентних органів. В результаті, 12 грудня 2014 року державним реєстратором Ірпінського міського управління юстиції було видано свідоцтва про право власності на нерухоме майно ПП «Білдгрупменеджмент» (30/100), ТОВ «Євразіябуд Трейд» (38/100) і двом приватним інвесторам у частках по 5/100. Слід наголосити, що контора Вишнякова БГМ ЛТД має таке саме свідоцтво щодо частки 22/100.

15 грудня співвласники дитсадка з юристами прийшли в свою будівлю, щоб провести інвентаризацію майна та документів. Після цього на каналі «1+1» та кількох місцевих сайтах з’явилися наскрізь брехливі повідомлення про, нібито, спробу рейдерського захоплення дитсадка. А тим часом банда Вишнякова зайнялася справжнім рейдерством: затіяли судовий процес, в якому намагаються скасувати правовстановлюючі документи колишніх партнерів.

Що характерно, юрист фірми БГМ ЛТД категорично заперечував проти відеозйомки судового засідання. Очевидно, його бос побоюється публічності.

 

 

 

 

Так, громадський активіст Сергій Мельниченко написав у Фейсбуці 31 грудня 2014 року: «Сьогодні – під час слухання в Київському Окружному адмінсуді справи про передачу дитячого садка територіальній громаді міста Ірпінь – представник забудовника-рейдера Ігоря Вишнякова напав на присутніх в залі журналістів. При цьому псевдоюрист побив (насправді, побиття як такого не було, а напад і спроба пошкодити відеокамеру були –авт.) журналіста газети «Наша версія» Дмитра Федоренка та пошкодив відеокамеру телеоператора. Припинити протиправні дії нападника вдалося після появи представників охорони суду… Представник забудовника своїми некоректними висловлюваннями продовжував ображати також і присутніх жінок. Така зухвалість юриста викликала обурення у присутнього в залі суду журналіста «Диванної Сотні» і стрімера «Київського віче» козака Ведмеденка. Останній, заступившись за своїх колег-журналісток, вдався до історично сформованих звичаїв етикету – жбурнув нахабному хулігану в обличчя «перчатку», викликавши таким чином його на дуель. Проте відповісти на цей виклик журналіста юрист не наважився, тож на цьому його героїзм і закінчився».

На відміну від горе-юриста, котрий представляв загарбницькі інтереси пана екс-«регіонала» Ігоря Вишнякова, його колишні партнери зайняли чітку публічну позицію: на загальних зборах мешканців сусідніх будинків було поширено їх заяву про необхідність передачі дитсадка у комунальну власність. Будемо сподіватися, що правда переможе і діти Ірпеня нарешті отримають в новому році довгоочікуваний дитячий садок, де не займатимуться здирництвом, бо в першу чергу турбуватимуться про доступність дошкільного виховання для кожного маленького українця.

В’ячеслав Ковтун, «Наша версія»

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 9-01-2015 13:27 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100