25.04.2024 01:00 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Біглий Eдуард Ставицький має 12 квартир, 7 гаражів та 3-поверховий особняк. Подробиці

У володінні екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького та його близьких родичів перебуває 12 квартир, 7 гаражів та 3-поверховий особняк біля ботанічного саду в Києві.

Про це повідомляє видання Національне бюро розслідувань України з посиланням на внутрішній документ Генеральної прокуратури України.

На майно Ставицького було накладено арешт в рамках кримінального розслідування від 19 травня 2014 року, проте на нього записана лише земельна ділянка в селі Забуччя Макарівського району Київської області, а інша нерухомість у столиці записана на його близких родичів та підставних осіб.

У власності дружини колишнього міністра — Олени, станом на травень 2014 року, було 4 сусідніх квартири на бульварі Дружби народів та одна квартира в одному з найдорожчіх районів столиці — на вулиці Хрещатик. Саме в цій квартирі слідством була вилучена частина цінностей та готівки. Ще більше нерухомості записано на його сина  — Станіслава, який має у своєму володінні три квартири на бульварі Дружби народів та ще три на вулиці Богдана Хмельницького.

Найдорожчу свою нерухомість — триповерховий маєток на вулиці Дубенській Ставицький записав на свою тещу, яка на той момент вже володіла двома квартирами на вулиці Хрещатик. Маєток не потрапив у списки арештованої нерухомості екс-міністра, вірогідно через спорідненість другого ступеню між ним і тещею, в той час як нерухомість самого Ставицького, його дружини і сина арешту не уникнула.

Користуючись недосконалістю українського законодавства родина Ставицьких продовжила і надалі переписувати своє майно на підставних осіб та організації, серед яких подруга сина Ставицького — Юлія Лаута, а також кіпрська компанія «Магавенія Інвестментс», яку пов'язують з іншими втікачами уряду Януковича — Сергієм Арбузовим та Олександром Клименком.

Екс-міністр енергетики України, олександрієць Едуард Ставицький став громадянином Ізраїлю і змінив прізвище на Розенберг.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 27-01-2015 18:28 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100