28.03.2024 13:06 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Диктатор Порошенко указом закриває кордон для всіх хто може бути мобілізований

 

 

Диктатор України Петро Порошенко підписав указ про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році.

Про це інформує прес-служба екс-члена політбюро СДПУ (0).

«Президент доручив Кабінету Міністрів забезпечити встановлення порядку застосування норм і положень низки законодавчих актів стосовно мобілізації. Згідно з Указом, уряд має опрацювати питання законодавчого врегулювання порядку виїзду за кордон громадян України, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період», — йдеться в повідомленні.

У документі також зазначається, що Кабмін має розробити і внести на розгляд Верховної Ради законопроекти щодо внесення змін до закону «Про військовий обов'язок і військову службу» в частині унормування питання звільнення з військової служби під час мобілізації (в особливий період) військовослужбовців з метою забезпечення ротації особового складу; про доктрину соціального захисту та психологічної реабілітації осіб, які постраждали під час виконання обов'язків військової служби в Україні.

Генеральний штаб ЗСУ має вжити невідкладних заходів щодо укомплектування військових комісаріатів військовослужбовцями з відповідним рівнем фахової підготовки, зокрема з питань мобілізації, та опрацювати питання підвищення ефективності органів військового управління, насамперед шляхом їх доукомплектування офіцерами запасу.

Міністерство оборони спільно із Міністерством охорони здоров’я та Мінсоцполітики повинне забезпечити соціально-психологічну реабілітацію військовослужбовців — учасників антитерористичної операції.

Крім того, разом із Міністерством охорони здоров'я оборонне відомство має удосконалити процедуру проходження медичного огляду військовозобов'язаних, які призиваються на військову службу під час мобілізації на особливий період, передбачивши механізм унеможливлення безпідставного надання відстрочки від призову за станом здоров'я.

Спільно із Службою безпеки та за участі Генпрокуратури Міноборони має вжити заходів щодо недопущення порушень законодавства при проведенні мобілізації, зокрема щодо протидії можливим проявам корупції у військових комісаріатах.

«Указ підписано з метою забезпечення переведення національної економіки на функціонування в умовах особливого періоду, мобілізаційного розгортання Збройних Сил України, інших військових формувань», — зазначили у прес-службі диктатора.

Антиконституційні обмеження виїзду закордон стосуватимуться 10 мільйонів українців чоловічої статі. Саме скільки налічує мобілізаційний потенціал України.

Указ Порошенко явно суперечить статті Конституції України, яка гарантує громадянам свободу пересування.

Обмеження цієї свободи можливе тільки в разі введення надзвичайного або воєнного стану, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

 

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 30-01-2015 20:13 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100