20.04.2024 00:26 | Попередня версія sprotiv.org | Наша кнопка | Read sprotiv.org in English | Зробіть Ваш внесок | Розміщення реклами | Зробити стартовою

Екс-регіонал нардеп Новинський досі не здав російський паспорт

 

Депутат від «Народного Фронту» Тетяна Чорновол вимагає від президента Петра Порошенка позбавити депутата від «Опозиційного блоку» і бізнесмена Вадима Новинського українського громадянства.

Про це вона заявила на брифінгу у ВР.

«Після закінчення дворічного строку, передбаченого законодавством України про громадянство, Новинський не виконав зобов'язань про вихід з іноземного громадянства і не одержав документів від компетентних органів Російської Федерації про вихід з російського громадянства», – сказала вона.

Чорновол нагадала, що українське законодавство не дозволяє подвійне громадянство, а два роки, відведені на виходу з іншого, у Новинського вже вийшли.

За її словами, Державна міграційна служба ще в серпні 2014 року повідомила про це адміністрації президента, після чого там засідала комісія, яка відправила документи назад для додаткових підтверджень, хоч і визнала аргументи Міграційної служби придатними.

«У нас у Верховній Раді є громадянин держави-агресора – Російської Федерації, – який приймає рішення», – обурилася вона.

Новинський отримав громадянство України від тодішнього президента Віктора Януковича 1 червня 2012 року.

Він був одним зі спонсорів Януковича і партії регіонів, повідомляє Національне бюро розслідувань України.

Коментарі

коментарів

Дата публікації: 7-02-2015 17:24 | Кількість переглядів  переглядів

Подiлитись посиланням:




Все про: , , , , , , , ,

Читайте по темі

Закрити
Вам подобається Спротив? Приєднуйтеся до нас!

Facebook

Twitter

bigmir)net TOP 100 статистика Rambler's Top100